Rachmaninov met Anna Vinnitskaja - Geannuleerd

Dag
Zaterdag 15.01.2022 - 20:00

Concertgebouw Brugge

Straat
't Zand 34
Postcode
8000
Woonplaats
Brugge
Fairytale Poem
Pianoconcerto nr. 1 in fis, opus 1
Symfonie nr. 10 in e, opus 93
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Voor pianiste Anna Vinnitskaja betekende haar overwinning op de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007 de start van een bloeiende carrière. Vandaag is ze een van de meest succesvolle pianisten van haar generatie en werkt ze samen met grote orkesten en dirigenten. Vooral haar overtuigende interpretaties van Rachmaninov doen het publiek en de pers – die haar opnames al meermaals bekroonde – naar adem happen. Met Vinnitskaja aan het klavier tijdens Rachmaninovs Eerste pianoconcerto zit het dus wel goed. Eerst vertelt Sofia Goebajdoelina in haar Fairytale Poem uit 1971 een sprookje met als hoofdrolspeler, jawel, een stukje krijt. Zij kon toen ze afstudeerde rekenen op de steun van niemand minder dan Sjostakovitsj, wiens heftige Tiende symfonie ook op het programma staat.

Update 24.12.2021
Door de recentste verstrengingen worden we helaas verplicht om dit concert te annuleren. Alle ticketkopers worden gecontacteerd. 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder