Richard Egarr dirigeert en speelt Bach

Dag
zaterdag 16.03.2019 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Brandenburgs concerto nr. 4 in G, BWV 1049
Klavierconcerto nr. 1 in d, BWV 1052
Symfonie nr. 3 in a, opus 56, ‘Schottische’
Price range
Tickets vanaf €13
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘A City upon a Hill’ 
Bach en Mendelssohn hebben meer gemeen dan je zou denken. Beide componisten maakten hun woonplaats Leipzig tot het epicentrum van de Germaanse muziekcultuur. Geniale vakmannen waren het, diepgelovige protestanten, briljante organisten, meesters inzake fuga of koraal. Innovatieve stijfkoppen ook, zonder geduld voor ambtenarij en middelmaat. Dirigent en toetsenist Richard Egarr laat horen dat de afstand tussen Bachs wervelende barokmuziek en de neoklassieke waaghalzerij van Mendelssohn makkelijk kan worden overbrugd. Twee feestelijke concerto’s van de Thomascantor lossen af met Mendelssohns imposante, atmosferische Schotse symfonie.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Richard Egarr

Richard Egarr

Functie
Gastdirigent

Richard Egarr is muziekdirecteur van de Academy of Ancient Music, Associate Artist bij het Scottish Chamber Orchestra en eerste gastdirigent bij het Residentie Orkest in Den Haag. Hij leidt een bloeiende carrière als gastdirigent met orkesten gaande van de Handel and Haydn Society in Boston tot het London Symphony Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Philadelphia Orchestra. Symfonische muziek, opera en oratorium vormen de hoekstenen van zijn repertoire als dirigent. Als toetsenist beheerst hij een breed gamma aan klavierinstrumenten en speelt hij wereldwijd recitals op vooraanstaande podia.

Lees verder
Richard Egarr

Richard Egarr

Instrument
piano

Richard Egarr is een van de meest veelzijdige musici van zijn generatie. Hij is sinds 2006 muziekdirecteur van de Academy of Ancient Music en verlengde zijn contract onlangs tot 2017. Egarr is sinds september 2013 ook eerste gastdirigent bij het ResidentieOrkest van Den Haag. Daarnaast speelt hij solorecitals over de hele wereld, met concerten in o.a. Wigmore Hall en Carnegie Hall.

Lees verder