Rosanne van Sandwijk

Rosanne van Sandwijk was een leerling van Riekje Bakker aan het conservatorium in Zwolle. Aan Codarts in Rotterdam studeerde ze cum laude af bij Roberta Alexander. Niet lang daarna, in 2007, debuteerde de mezzosopraan met een Lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, met de liederencyclus Frauenliebe und -leben van Schumann.

Rosanne van Sandwijk viel meervoudig in de prijzen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours ‘s Hertogenbosch 2010 en kreeg de GrachtenfestivalPrijs 2014. Ze concerteert veelvuldig en geeft recitals met de pianisten Julius Drake, Malcolm Martineau en Kristian Bezuidenhout. Als operazangeres debuteerde ze in 2011 bij De Nationale Opera in Glucks Iphigénie en Tauride. Ze keerde er meerdere keren terug, onder meer afgelopen september in een productie van Mozarts Die Zauberflöte.

Rosanne van Sandwijk soleerde bij onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Les Musiciens du Louvre en het Koninklijk Concertgebouworkest en was in de Grote Zaal van Het Concertgebouw voor het laatst te horen in oktober 2017 in een concertante uitvoering van Mozarts La clemenza di Tito door het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam.