Samia Bousbaïne

Samia Bousbaïne maakte haar muzikaal debuut op vierjarige leeftijd. Als dertienjarige behaalde ze met grote onderscheiding haar einddiploma harp en de Gouden Médaille met algemeenheid van stemmen. Op zestienjarige leeftijd behaalde ze de Eerste prijs Vervolmaking en de Gouden Médaille voor Kamermuziek met volstrekte unanimiteit en felicitaties van de jury. Aan het conservatorium van Brussel, onder leiding van Susanna Mildonian, perfectioneerde zij het harpspel en behaalde haar Masterdiploma en Masterdiploma Kamermuziek met grootste onderscheiding. Ook behaalde ze het diploma van geaggregeerde in muziekpedagogie en psychologie.

Op internationale podia behaalde Samia Bousbaïne talrijke prijzen, zoals de 2de prijs op het Internationaal Harp Concours te Brussel, de 2de prijs op het Internationaal Concours Felix Godefroid, de 2de prijs op de Internationale Harpwedstrijd te Godöllö (Hongarije) en de Ereprijs Ingeborg Köberle.

Zij treedt regelmatig op met orkesten als het Antwerp Symphony Orchestra, l’Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg en l’Orchestre Philharmonique de Luxembourg. Sinds 2011 wordt Samia Bousbaïne uitgenodigd door het Antwerp Symphony Orchestra, dit in de hoedanigheid van concertmusicus en solo harpiste. Van 2005 tot 2013 vroeg violist en orkestleider Augustin Dumay haar om hem te begeleiden bij tal van concerten en opnames. Dumay nodigde haar eveneens uit als soliste bij l’Orchestre de Chambre de Wallonie.

Samia Bousbaïne vormt samen met Olsi Leka (solo-cello Nationaal Orkest van België) het Duo Eden.

 

Samia Bousbaine