Sara De Bosschere

Sara is al van kinds af op het toneel te zien. Op haar negende maakt ze haar debuut in het professionele circuit in het toenmalige Stadstheater van Antwerpen. Ze speelt het jongste dochtertje in een stuk van O’Neill. Toen ze zestien jaar was nodigde regisseur Lucas Vandervost haar uit om mee te spelen in Voorjaarsontwaken.

 Sara richtte na haar opleiding aan het conservatorium van Antwerpen samen met haar klasgenoten de Roovers op. Zij speelde onder andere mee in Maria Stuart, Van de brug af gezien, All My Sons, Twee Vrienden, Blue Remembered Hills, Oom Wanja, Oresteia, Timon van Athene en Alsemkomt.

 Verder speelt zij bij andere gezelschappen en huizen als Toneelhuis, maatschappij discordia, De Tijd en Toneelgroep Amsterdam. Verschillende keren stond zij op internationale podia in bijvoorbeeld Lissabon, Ljubljana, Oslo, Lausanne en Minneapolis.

 Ze werkte onder andere samen met regisseurs als Jan Decorte, Peter Van Kraaij, Roy Faudree, Josse De Pauw en Gerardjan Rijnders en Jan Joris Lamers. Van 2014 tot 2016 speelde ze mee in de productie The Civil Wars van Milo Rau. Deze productie toerde op vele belangrijke internationale festivals en kreeg in Freiburg de prijs van de jury op het Duitse festival Politik im Freien Theater.

 Sinds mei 2018 speelt Sara mee in Rau's La RepriseVerder speelt ze mee in films als Belgica (Felix Van Groeningen), Exit (Boris Paval Conen) en Wasteland (Pieter Van Hees). Ook is ze te zien in de met een Emmy bekroonde televisieseries Wat als?

 Sara wordt regelmatig uitgenodigd  als gastdocent door de toneelscholen van Antwerpen, Brussel, Gent en Maastricht. Van 2013 tot 2018 maakte ze deel uit van de beoordelingscommissie podiumkunsten van de Vlaamse Overheid.