Schilderijententoonstelling

Dag
Vrijdag 15.02.2019 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
James Ensorsuite
Schelomo (rhapsodie hébraïque)
Chant funèbre, opus 5
Schilderijententoonstelling (orkestratie Maurice Ravel)
Price range
Tickets vanaf €17
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Action Painting’ 
Ook al haatte hij het gebrandmerkt te worden als ‘impressionist’, feit is dat Maurice Ravel zoveel gevoel bezat voor kleuren, lijnen en timbres dat je zijn polychrome orkestraties niet alleen horen, maar ook zien kan. Zijn symfonische versie van Moesorgski’s spectaculaire Schilderijententoonstelling is dan ook met recht bekender dan het origineel voor piano. Jonge belofte Aziz Shokhakimov dirigeert Ravels klankenpalet, de Spaanse cellist Pablo Ferrández – winnaar van het prestigieuze Tsjajkovski-concours – vult aan met een beklijvende vertolking van Blochs Schelomo.

Met inleiding bij het concert om 19:15

EXTRA Lezing over Amerikaanse schilderkunst door Eric Rinckhout om 18:30. Info & tickets >>>

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Aziz Shokhakimov

Functie
Gastdirigent

Aziz Shokhakimovs carrière nam een hoge vlucht na zijn succesvolle passage tijdens de Mahler International Conducting Competition in 2010 waar hij de tweede prijs won. De Oezbeekse dirigent was al te gast bij onder meer het Oregon Symphony Orchestra, de Pacific Symphony, de Dresden Staatskapelle, het Verdi Orchestra in Milaan, de Filarmonica del Teatro Comunale in Bologna en de nationale orkesten van Oezbekistan en Rusland. Hij dirigeerde uitvoeringen van Bizets Carmen in het State Academic Theatre in zijn geboorteland en werkt sinds 2003 regelmatig samen met het Russian Youth Symphony Orchestra. Shokhakimov studeerde orkestdirectie aan het conservatorium in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, en ontving in 2005 de Nikhol-prijs voor jong talent.

Lees verder

Pablo Ferrández

Instrument
cello

Pablo Ferrández, winnaar van de International Tchaikovsky Competition en de Paulo International Cello Competition, staat bekend als een van de meest begaafde cellisten van zijn generatie. De Spaanse cellist soleerde met orkesten zoals de London Philharmonic, het Vienna Symphony Orchestra, het BBC Philharmonic, het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin en de Royal Liverpool Philharmonic. Hij werkte samen met Valeri Gergiev, Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Robert Trevino en Alpesh Chauhan en speelt recitals en kamermuziekconcerten in prestigieuze zalen waaronder het Musikverein, de Wigmore Hall en de Moscow Philharmonic. Martha Argerich, Gidon Kremer, Yuja Wang, Vadim Repin en Ray Chen zijn maar enkele namen van topmusici met wie optreedt.

Lees verder