Schubert 6

Dag
Vrijdag 22.04.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Don Quichot, opus 35
Symfonie nr. 6 in C, D 589
Price range
Vanaf €19
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Vooraleer dirigent Karl-Heinz Steffens zijn expertise loslaat op Schuberts symfonische eerbetoon aan rossiniaanse brio, vertelt Richard Strauss het komische en ontroerende verhaal van Don Quichot. Cellist Kian Soltani kruipt in de huid van Cervantes’ ridderlijke fantast tijdens dit muzikale verhaal over droom en werkelijkheid, liefde en eer.

Met gratis inleiding om 19:15

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

EXTRA
Lezing 'Ademruimte - De benauwende kracht van woorden' om 18:00 >>>

UPDATE
Door omstandigheden ziet dirigent David Zinman zich genoodzaakt zijn concerten met het Antwerp Symphony Orchestra te annuleren. Hij wordt vervangen door Karl-Heinz Steffens. Het programma blijft ongewijzigd.

Bio's

Karl-Heinz Steffens

Karl-Heinz Steffens

Functie
Gastdirigent

De Duitse dirigent Karl-Heinz Steffens is muziekdirecteur van de Staatsopera Praag en dirigent en artistiek adviseur bij het Norrköping Symphony Orchestra. Hij wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande dirigenten in zowel de opera- als symfonische wereld. Hij was eerder al te gast bij de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker, de Israel Philharmonic, het Toronto Symphony Orchestra, de Philharmonia, de Royal Stockholm Philharmonic en het Tonhalle-Orchester Zürich, en hij dirigeert regelmatig de radio-orkesten van Berlijn, Keulen, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Leipzig en Stuttgart.

Lees verder

Kian Soltani

Instrument
cello

Kian Soltani brak op negentienjarige leeftijd internationaal door met veelgeprezen debuten in de Goldener Saal van de Weense Musikverein en op de Hohenems Schubertiade. In april 2013 trok hij verder wereldwijd de aandacht als winnaar van de International Paulo Cello Competition in Helsinki, waar hij door het tijdschrift Ostinato werd uitgeroepen tot "een solist van het hoogste niveau onder de nieuwe generatie cellisten".

Lees verder

Sander Geerts

Instrument
altviool

Sander Geerts is een van de toonaangevende violisten in België. Hij studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht en vervolmaakte zich bij gerenommeerde violisten als Ervin Schiffer, Bruno Giuranna, Nobuko Imai, Hartmut Rohde, Tatjana Masurenko en Yuri Bashmet. Hij soleerde bij verschillende ensembles en orkesten, zoals het Antwerp Symphony Orchestra, de Philharmonie Baden-Baden en het London Philharmonic Orchestra. In 2006 won hij een ‘Special Prize’ op de Lionel Tertis International Viola Competition in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2008 is hij aanvoerder altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder