Schubert 6 met David Zinman

Dag
Vrijdag 22.04.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Don Quichot, opus 35
Symfonie nr. 6 in C, D 589
Price range
Vanaf €19

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Met een éminence grise als David Zinman en de buitengewone cellist Kian Soltani ontvangt de Koningin Elisabethzaal twee artiesten van wereldformaat. Vooraleer Zinman zijn expertise loslaat op Schuberts symfonische eerbetoon aan rossiniaanse brio, vertelt Richard Strauss het komische en ontroerende verhaal van Don Quichot. Kian Soltani kruipt in de huid van Cervantes’ ridderlijke fantast tijdens dit muzikale verhaal over droom en werkelijkheid, liefde en eer.

Met gratis inleiding om 19:15

EXTRA
Lezing 'Ademruimte - De benauwende kracht van woorden' om 18:00 >>>

Bio's

David Zinman

David Zinman

Functie
Gastdirigent

De New Yorkse dirigent David Zinman stond als muziekdirecteur aan het hoofd van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Rochester Philharmonic Orchestra, het Baltimore Symphony Orchestra en het Orchestre Français des Jeunes. Hij werd in 2014 Conductor Laureate van het Tonhalle-Orchester Zürich na een negentienjarige termijn als muziekdirecteur. Daarnaast was hij ook hoofddirigent van het Nederlands Kamerorkest en muziekdirecteur van het Aspen Music Festival, School and American Academy of Conducting.

Lees verder

Kian Soltani

Instrument
cello

Kian Soltani brak op negentienjarige leeftijd internationaal door met veelgeprezen debuten in de Goldener Saal van de Weense Musikverein en op de Hohenems Schubertiade. In april 2013 trok hij verder wereldwijd de aandacht als winnaar van de International Paulo Cello Competition in Helsinki, waar hij door het tijdschrift Ostinato werd uitgeroepen tot "een solist van het hoogste niveau onder de nieuwe generatie cellisten".

Lees verder