Schubert op zondagochtend

Dag
Zondag 24.04.2022 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Hoornconcerto nr. 3 in Es, KV 447
Symfonie nr. 6 in C, D 589
Price range
Vanaf €14
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Samen met solohoorniste Michaela Bůžková en Mozarts Derde hoornconcerto laat Antwerp Symphony je je tweede adem vinden tijdens een ontspannend zondagochtendconcert! Nog op het programma: de energieke Zesde symfonie van Schubert.

Met het Antwerp Symphony Orchestra is het aangenaam ontwaken op zondagochtend. Om het weekendgevoel compleet te maken, trakteert het orkest op koffie en een koffiekoek (onder voorbehoud van wijziging in coronatijden)

UPDATE
Door omstandigheden ziet dirigent David Zinman zich genoodzaakt zijn concerten met het Antwerp Symphony Orchestra te annuleren. Hij wordt vervangen door Karl-Heinz Steffens. Het programma blijft ongewijzigd.

Bio's

Karl-Heinz Steffens

Karl-Heinz Steffens

Functie
Gastdirigent

De Duitse dirigent Karl-Heinz Steffens is muziekdirecteur van de Staatsopera Praag en dirigent en artistiek adviseur bij het Norrköping Symphony Orchestra. Hij wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande dirigenten in zowel de opera- als symfonische wereld. Hij was eerder al te gast bij de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker, de Israel Philharmonic, het Toronto Symphony Orchestra, de Philharmonia, de Royal Stockholm Philharmonic en het Tonhalle-Orchester Zürich, en hij dirigeert regelmatig de radio-orkesten van Berlijn, Keulen, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Leipzig en Stuttgart.

Lees verder

Michaela Bužková

Instrument
hoorn

Michaela Bužková studeerde hoorn aan het conservatorium van Kroměříž en vervolmaakte zich aan de Janáček Academy in Brno. Na haar studies speelde ze hoorn in diverse ensembles, waaronder het Arion Wind Quintet. Ze speelde in het Moravisch Filharmonisch Orkest van Olomouc en de Prague Philharmonia. Sinds 2007 is ze vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als eerste hoornsolo. Ze treedt meermaals op als soliste met diverse orkesten en in kamermuziekverband. Ze behaalde tweede prijzen op het Europäischer Wettbewerb Klassik-Festival Ruhr, de Brass Competition Brno en de Czech-Slovak-Anglo Trust Competition.

Lees verder