Seong-Jin Cho

Met een overweldigend talent en aangeboren muzikaliteit begint Seong-Jin Cho al snel aan een carrière van wereldklasse en wordt hij beschouwd als een van de meest karakteristieke artiesten van zijn generatie. Zijn doordachte en poëtische, assertieve en tedere, virtuoze en kleurrijke spel combineert panache met zuiverheid en wordt gedreven door een indrukwekkend natuurlijk gevoel voor evenwicht.

 

Seong-Jin Cho werd onder de aandacht gebracht in 2015 toen hij de eerste prijs won op de Chopin International Competition in Warschau. Dezelfde wedstrijd lanceerde de carrières van andere kunstenaars van wereldklasse zoals Martha Argerich, Maurizio Pollini of Krystian Zimerman.

 

In januari 2016 tekende Seong-Jin een exclusief contract met Deutsche Grammophon. De eerste opname werd uitgebracht in november 2016 met Chopins Eerste Concerto met het London Symphony Orchestra en Gianandrea Noseda. De Four Ballades A solo van Debussy werd in november 2017 uitgebracht, gevolgd door een album van Mozart met sonates en het D minor concerto met het Chamber Orchestra of Europe en Yannick-Nézet-Seguin. Alle albums wonnen wereldwijd indrukwekkende kritieken.

 

Als actief recitalist treedt hij op in veel van 's werelds meest prestigieuze concertzalen. In het seizoen 2018/19 keert hij terug naar het hoofdpodium van Carnegie Hall als onderdeel van de Keyboard Virtuoso-serie, waar zijn concert in 2017 uitverkocht was. Hij keert ook terug naar het Concertgebouw van Amsterdam in de Master Pianists-serie en speelt recitals in de Berliner Philharmonie Kammermusiksaal (Berliner Philharmonic concert series), Frankfurt's Alte Oper, Los Angeles' Walt Disney Hall (Los Angeles Philharmonic concert series), Zürichs Tonhalle-Maag, Stockholms Konserthuset, Münchens Prinzregententheater, Chicago's Mandel Hall, Lyon's Auditorium, La Roque d'Anthéron Festival, Verbier Festival, Gstaad Menuhin Festival, Rheingau Festival en diverse andere locaties.

 

De komende twee seizoenen speelt hij met het London Symphony Orchestra en Gianandrea Noseda in het Barbican Centre, Los Angeles Philharmonic en Gustavo Dudamel in de Walt Disney Hall, Radio France Philharmonic Orchestra en Myung-Whun Chung in de Paris Philharmonie, Gewandhaus Orchestra met Antonio Pappano, Bayerische Rundfunk Sinfonie Orchester met Mariss Jansons, New York Philharmonic en Hong Kong Philharmonic met Jaap van Zweden, Pittsburgh Symphony Orchestra met Manfred Honeck, Toronto Symphony Orchestra met Sir Andrew Davis, Antwerp Symphony Orchestra met Osmo Vänska, Finnish Radio Orchestra en Hannu Lintu, Philadelphia Orchestra met Yannick-Nézet-Seguin, het Budapest Festival Orchestra en Ivan Fischer. Recente samenwerkingsverbanden zijn onder meer tournees met het Jeugdorkest van de Europese Unie en Gianandrea Noseda in zalen als het Concertgebouw van Amsterdam, Royal Albert Hall, Berlijn Konzerthaus, het WDR Sinfonieorchester en Marek Janowski in Duitsland, het Santa Cecilia Orchestra en Antonio Pappano in Azië, Frankfurt Radio Orchestra met Andrés Orozco-Estrada in Japan. In november 2017 verving Seong-Jin in Lang Lang met het Berliner Philharmoniker en Sir Simon Rattle voor concerten in Berlijn, Frankfurt, Hong-Kong en Seoul.

 

Hij werkt samen met dirigenten op het hoogste niveau zoals Valery Gergiev, Esa-Pekka Salonen, Vladimir Ashkenazy, Yuri Temirkanov, Krzysztof Urbanski, Fabien Gabel, Vassily Petrenko, Jakub Hrusa, Leonard Slatkin of Mikhail Pletnev.

 

Andere belangrijke orkestrale optredens zijn het Koninklijk Concertgebouworkest, Orchestre de Paris, Mariinsky Orchestra, Munich Philharmonic Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, NHK Symphony Orchestra, Philharmonia Orchestra, Seoul Philharmonic Orchestra, Czech Philharmonic Orchestra, Danish National Symphony Orchestra, Russian National Orchestra, Detroit Symphony Orchestra, NDR Elbphilharmonie Orchester, RAI Symphony Orchestra, Orchestra della Scala della Scala, Orchestra, Orchestra della Scala Orchestra.

 

Seong-Jin Cho, geboren in 1994 in Seoul, begon op 6-jarige leeftijd met het leren van de piano en gaf zijn eerste openbare recital op 11-jarige leeftijd. In 2009 werd hij de jongste winnaar van de Hamamatsu International Piano Competition in Japan. In 2011 won hij op 17-jarige leeftijd de derde prijs op het Tsjaikovski Concours in Moskou. In 2012 verhuisde hij naar Parijs om bij Michel Béroff te studeren aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs, waar hij in 2015 afstudeerde. Hij is nu gevestigd in Berlijn.