Sergej Katsjatrian

De Armeense violist Sergej Katsjatrian won de eerste prijs op de VIII International Jean Sibelius Competition in Helsinki in 2000 - als de jongste winnaar ooit - en in 2005 won hij de Koningin Elisabethwedstrijd. 

Tijdens seizoen 2019-2020 was hij solist bij de Dresdner Philharmonie en Cristian Măcelaru, het Yomiuri Nippon Symphony Orchestra en Yuri Temirkanov, het hr-Sinfonieorchester Frankfurt en Alondra de la Parra, het Moscow Philharmonic Orchestra en Yuri Simonov, het Orchestre de la Suisse Romande en Jonathan Nott, het Cleveland Orchestra en Jakub Hrůša, het Prague Radio Symphony Orchestra en Alexander Liebreich en het San Francisco Symphony Orchestra en Dima Slobodeniouk. 

Eerder was hij te gast bij het SWR Symphonieorchester en Christoph Eschenbach, de Bamberger Symphoniker en Herbert Blomstedt en Jonathan Nott, de Münchner Philharmoniker en James Gaffigan, het Swedish Radio Symphony Orchestra en Juraj Valčuha, het Mariinsky Orchestra en Valeri Gergiev en het Orchestre de Paris en Andris Nelsons en Gianandrea Noseda. Hij werkte ook samen met de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orchestre National de France, het London Symphony Orchestra, de London Philharmonic, het Philharmonia Orchestra, de NHK Symphony en het Melbourne Symphony Orchestra.

Eerder was hij artist in residence bij Bozar waar hij recitals en concerten met het Nationaal Orkest van België onder leiding van Hugh Wolff speelde. Hij ging ook op tournee naar de Verenigde Staten van Amerika en Europa met Alisa Weilerstein en Inon Barnatan met een programma getiteld Transfigured Nights met muziek van Beethoven, Schönberg en Sjostakovitsj.