Siska Goeminne

Als kind begint Siska Goeminne in het rustieke Olsene met schrijven. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en enkele van haar verhalen verschijnen dan ook in het jongerentijdschrift TOP.  Ze studeert verder Germaanse talen en Kunst en cultuurbeleid in Leuven, waar ze haar liefde voor taal verder ontwikkelt. Ze werkt een tijdje aan de universiteit, vervolgens bij een afdeling van het CLB en is enkele jaren redacteur bij uitgeverij Clavis. In 2005 wordt ze voltijds auteur. Ze woont in Kessel-lo met haar man en vier kinderen.

Siska Goeminne debuteert als auteur in 2001. Haar eerste boek, Het hoofd van Marieke,is een samenspel tussen woorden en prenten en beeldt de abstracte gedachten van het meisje op unieke wijze uit. Haar inspiratie komt uit een gesprek over nadenken, met haar toen zevenjarige dochter Marieke. Intussen schrijft Siska Goeminne heel wat bij elkaar – niet alleen eigen fictie, maar ook luisterboeken, poëzie, kortverhalen en boeken voor jongvolwassenen. Daarnaast schrijft ze informatieve boeken en vertaalt ze regelmatig prentenboeken. In 2012 verschijnt haar eerste jeugdroman Raak me dan, als je kan.

De schrijfster hecht veel belang aan relaties en familiebanden. Zowel in De billen van Mamoe, als Ik was een steen en Het fantastische verhaal van Ferre en Frie , speelt de relatie tussen grootouder en kleinkind een belangrijke rol. In Het fantastische verhaal van Ferre en Frie worden de tekeningen gemaakt door haar zoon Jef, die net als Ferre graag tekent. Ze houdt van illustraties en werkt daarvoor onder andere samen met Wim Opbrouck en Annemie Berebrouckx.

Ze schrijft in een trefzekere, poëtische taal over hoe kinderen en jongeren de wereld ervaren. Een pure verwoording van de emoties en gedachten van de personages staat voorop en ze is dan ook meermaals gelauwerd voor haar werk. Een boek van Siska Goeminne lezen, is genieten van taal, poëzie en een vleugje filosofie.