Sjostakovitsj' intense vioolconcerto

Dag
Zaterdag 03.06.2017 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Vioolconcerto nr. 1 in a, opus 77
Symfonie nr. 1 in c, opus 68
Price range
€21 - €28

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Ook componisten weten: een eerste indruk kun je maar één keer maken. Wat dat betreft hebben Sjostakovitsj en Brahms hun entree niet gemist. Het Eerste vioolconcerto van Sjostakovitsj is nog steeds een van de meest verschroeiende, intense concerto's uit het vioolrepertoire. Concertmeester Wouter Vossen stemt de snaren voor een innemende vertolking. Daarna laat dirigent Jamie Phillips horen waarom Brahms met zijn robuuste Eerste symfonie de orkestmuziek van zijn tijd nieuw leven inblies. Een must voor wie houdt van overrompelend klassiek.

Daniel Blendulf wordt tijdens dit concert vervangen door Jamie Phillips.

Bio's

Jamie Phillips

Functie
Gastdirigent

Jamie Phillips verscheen op het internationale podium dankzij zijn succes tijdens de Nestlé and Salzburg Festival Young Conductors Award in 2012, en sindsdien is hij een veelgevraagd gastdirigent. Phillips combineert ongekunstelde autoriteit met klare, expressieve techniek en aangeboren muzikaliteit.

Lees verder
Wouter Vossen

Wouter Vossen

Instrument
viool

Wouter Vossen heeft een veelzijdige carrière als solist, kamermusicus en concertmeester en treedt over de hele wereld op. Momenteel is hij concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra en gasteerde in die hoedanigheid ook bij vele andere orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, Seoul Philharmonic Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France (Parijs). Hij is aan de Fontys Hogeschool voor Muziek verbonden als hoofdvakdocent viool en geeft samen met zijn vrouw, de violiste Natalia Gabunia, regelmatig masterclasses en gastlessen in binnen-en buitenland.

Lees verder