The Smartphone Orchestra

The Smartphone Orchestra maakt muziekstukken waarin elke smartphone zijn eigen unieke bijdrage levert. Dankzij uitgekiende technologie en een geheel nieuwe manier van componeren creëren zij een mooi tegengeluid voor de kritiek op smartphones. Dankzij The Smartphone Orchestra staat iedereen even niet afgezonderd naar hun telefoons te staren maar maak je deel uit van een bijzonder moment, mét elkaar.

Na de wereldpremière op het Nederlandse popfestival Lowlands in 2016 waar meer dan duizend man met smartphone aan meedeed, zocht The Smartphone Orchestra bijzondere samenwerkingen op met o.m. singer songwriter Spinvis en het internationaal vermaarde Storioni Trio (met Antwerp Symphony Orchestra’s eigen Wouter Vossen op viool).

The Smartphone Orchestra en Dirk Brossé zijn door Antwerp Symphony Orchestra uitgenodigd om in seizoen 2017-2018 samen maar liefst drie muziekstukken voor smartphones en orkest te componeren. Ook levert The Smartphone Orchestra een bijdrage aan het grootse communityproject Re-Mix XXL in maart 2018.

Smartphone Orchestra