SoundMine - Geannuleerd

Dag
Donderdag 04.02.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

SoundMine is een internationale compositiestage van Musica, Impulscentrum voor Muziek, met intensieve coaching door componisten-docenten van topniveau. Jongeren en volwassenen met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding en werken toe naar een symfonisch toonmoment. 

Tweejaarlijks wordt er in samenwerking met het Antwerp Symphony Orchestra ‘componeren voor orkest’ aangeboden. Vaste waarden Wim Henderickx en Diederik Glorieux begeleiden een aantal componisten in hun compositieproces. Na afloop krijgt een aantal jonge componisten de kans om hun eigen werk met groot symfonisch orkest te repeteren.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

---

Update 13.01.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan die tot 1 maart werden verlengd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om de tickets voor dit concert te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.

Dit concert kan wel online bekeken worden. Meer informatie hierover volgt later.

Bio's

Wim Henderickx

Functie
Gastdirigent

Tijdens het seizoen 2013/2014 werd de Antwerpse componist Wim Henderickx ‘artist in residence’ bij het Antwerp Symphony Orchestra. Hij componeerde al nieuw werk voor hobo en orkest Oboe Concerto (Empty Mind I) met première in november 2014, het kamermuziekwerk Lagrimas (Tears of Hope) voor 7 musici met première in juni 2016 in Amuz en zijn tweede symfonie Aquarius’ Dream met wereldpremière in de nieuwe Koningin Elisabethzaal in maart 2017. Zijn engagement gaat echter verder dan louter componeren. Zo denkt hij ook na over hoe je als componist met een orkest kan werken en welke rol een symfonieorkest in de 21e eeuw kan spelen. Verder engageert Henderickx zich ook in de verschillende sociale en educatieve projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder