Spaanse pianoklanken met Steven Osborne

Dag
Zaterdag 12.11.2016 - 20:00

DE SINGEL

Straat
Desguinlei 25
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Images
Noches en los jardines de España
Rapsodie espagnole
Price range
€25 - €35

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De supergesoigneerde timbres van Debussy's Images hoor je haast nooit in de concertzaal en staan dus al lang op ons verlanglijstje. Helaas hebben maar weinig dirigenten voor deze magistrale partituur een extra effort over. Maar dat is buiten Jun Märkl gerekend. De Duitse dirigent draait er zijn hand niet voor om en zet de focus scherp op Debussy's bedwelmende melodieën, vernuftige ritmes en geparfumeerde harmonieën. Op de andere helft van dit concert staat een explosie van Spaans coloriet, met een glansrol voor het parelende toucher van klassepianist Steven Osborne.

Bio's

Jun Markl

Jun Märkl

Functie
Gastdirigent

Jun Märkl is even bedreven in het symfonische repertoire als in het genre van de opera. Hij is hoofddirigent van het Basque National Orchestra en stond als gastdirigent voor onder andere het Cleveland Orchestra, het Philadelphia Orchestra, het NHK Symphony Orchestra, de Czech Philharmonic en de Münchner Philharmoniker. Tot 2006 was hij als permanent gastdirigent verbonden aan de Bayerische Staatsoper in München. Verder dirigeerde hij de orkesten van de Deutsche Oper, de staatsopera’s in Wenen, Berlijn en München en het New National Theatre in Tokyo. In 2012 ontving hij van het Franse Ministerie van Cultuur de titel van Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, volgend op zijn cyclus van negen cd-opnames met muziek van Debussy.

Lees verder
Steven Osborne

Steven Osborne

Instrument
piano

Steven Osborne is één van de leidende pianisten van Groot-Brittannië. Hij soleert regelmatig met orkesten als het London Symphony Orchestra, het London Philharmonic Orchestra, de Wiener Symphoniker, het Dallas Symphony Orchestra en het Salzburg Mozarteum en werkte samen met dirigenten als Christoph von Dohnányi, Vladimir Ashkenazy, Vladimir Jurowski en Jukka-Pekka Saraste. Op zijn repertoire staat een breed gamma van werken, gaande van Beethoven en Mozart tot Messiaen, Tippett en Crumb. Osborne neemt regelmatig cd's op voor Hyperion, wat hem inmiddels verscheidene prijzen opleverde.

Lees verder