Spaanse sferen op zaterdagmiddag - Geannuleerd

Dag
Zaterdag 06.03.2021 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Alborada del gracioso
Celloconcerto, ‘Sangita’
El amor brujo (suite, 1925)
Capriccio espagnol, opus 34
Price range
Vanaf €15

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De Spaanse muziek blijkt tot ver buiten haar landsgrenzen een schat boordevol inspiratie. De Rus Rimski-Korsakov schreef met zijn Capriccio espagnol een weergaloos georkestreerde hit, de Franse Ravel betoont zijn Baskische roots eer tijdens het Zuiderse Alborada del gracioso en met de zonovergoten muziek van de Spaanse de Falla waan je je helemaal in het land van castagnetten en flamencomuziek. Met Wim Henderickx’ speciaal voor Antwerp Symphony geschreven Celloconcerto, ‘Sangita’ brengen Jun Märkl en winnaar van de eerste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello in 2017 Victor Julien-Laferrière dit werk voor de eerste keer naar België, na een succesvolle wereldcreatie op de Cello Biënnale 2018 in Amsterdam.

---

Update 15.02.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan die onlangs werden verlengd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om de tickets voor dit concert te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Jun Markl

Jun Märkl

Functie
Gastdirigent

Jun Märkl is even bedreven in het symfonische repertoire als in het genre van de opera. Hij is hoofddirigent van het Basque National Orchestra en stond als gastdirigent voor onder andere het Cleveland Orchestra, het Philadelphia Orchestra, het NHK Symphony Orchestra, de Czech Philharmonic en de Münchner Philharmoniker. Tot 2006 was hij als permanent gastdirigent verbonden aan de Bayerische Staatsoper in München. Verder dirigeerde hij de orkesten van de Deutsche Oper, de staatsopera’s in Wenen, Berlijn en München en het New National Theatre in Tokyo. In 2012 ontving hij van het Franse Ministerie van Cultuur de titel van Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, volgend op zijn cyclus van negen cd-opnames met muziek van Debussy.

Lees verder

Victor Julien-Laferrière

Instrument
cello

Eerste prijs Koningin Elisabethwedstrijd voor cello 2017 - Grote Internationale Prijs Koningin Elisabeth

Lees verder