Stefan Jackiw schittert met Mozart

Dag
Zondag 22.11.2020 - 15:00

TivoliVredenburg

Straat
Vredenburgkade 11
Postcode
3511 WC
Woonplaats
Utrecht
Vioolconcerto nr. 3 in G, KV 216
Symfonie nr. 4 in e, opus 98
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Weinigen weten misschien dat de 20e-eeuwse modernist Anton Webern afstudeerde met een thesis over de Choralis Constantinus van de 15e-eeuwse componist Heinrich Isaac. En toch, de Brabantse renaissancecomponist zou Webern blijvend inspireren en ook aanstormend talent Eduardo Strausser ziet er de perfecte combinatie in: zijn eigen orkestraties van Isaacs tijdloze motetten vervlecht hij met een van de fijnzinnigste werken van Webern. Ook Johannes Brahms bleef in zijn laatste symfonie dankbaar voor de oude muziek, maar hij verzoent in deze Vierde symfonie op onnavolgbare wijze technisch meesterschap met onstuimige romantiek. Violist Stefan Jackiw keert na zijn succesvolle passage tijdens seizoen 2018-2019 terug met het stralende Derde vioolconcerto van Mozart.

Update 01.10.2020
Om ervoor te zorgen dat je op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, moeten we onze concerten voorlopig wat inkorten. Daarom vervallen Sechs Stücke für Orchester, opus 6 (1928) van Webern en Vijf motetten uit Choralis Constantinus II (orkestratie door Eduardo Strausser) van Isaac, die oorspronkelijk op het programma stonden. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Eduardo Strausser

Functie
Gastdirigent

De jonge dirigent Eduardo Strausser is een graag geziene gast bij tal van orkesten waaronder het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Orchestre Philharmonique du Luxembourg, het Prague Radio Symphony Orchestra, het Orchestra della Toscana, het Tampere Philharmonic Orchestra en het Queensland Symphony Orchestra. In seizoen 2018-2019 maakte hij zijn debuut bij de orkesten van Oslo en Jena, alsook bij het Orchestre de Chambre de Lausanne en het Staatstheater Darmstadt.

Lees verder
Stefan Jackiw

Stefan Jackiw

Instrument
viool

Stefan Jackiw (1985) is een van de meest veelbelovende artiesten van zijn generatie en stond als solist reeds naast de orkesten van Boston, Chicago, Cleveland, New York, Philadelphia en San Francisco. De voorbije seizoenen debuteerde hij in het Konzerthaus van Berlijn en keerde hij terug naar het Concertgebouw in Amsterdam voor een concert met het Radiofilharmonisch Orkest. In Azië maakte hij zijn debuut bij de Tokyo Symphony in de Suntory Hall onder leiding van Krzysztof Urbanski en hij werd opnieuw uitgenodigd door de Seoul Philharmonic onder leiding van Mario Venzago.

Lees verder