Stefan Jackiw schittert met Mozart - Geannuleerd

Dag
Zaterdag 21.11.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Vioolconcerto nr. 3 in G, KV 216
Symfonie nr. 4 in e, opus 98
Price range
Vanaf €18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Weinigen weten misschien dat de 20e-eeuwse modernist Anton Webern afstudeerde met een thesis over de Choralis Constantinus van de 15e-eeuwse componist Heinrich Isaac. En toch, de Brabantse renaissancecomponist zou Webern blijvend inspireren en ook aanstormend talent Eduardo Strausser ziet er de perfecte combinatie in: zijn eigen orkestraties van Isaacs tijdloze motetten vervlecht hij met een van de fijnzinnigste werken van Webern. Ook Johannes Brahms bleef in zijn laatste symfonie dankbaar voor de oude muziek, maar hij verzoent in deze Vierde symfonie op onnavolgbare wijze technisch meesterschap met onstuimige romantiek. Violist Stefan Jackiw keert na zijn succesvolle passage tijdens seizoen 2018-2019 terug met het stralende Derde vioolconcerto van Mozart.

Met inleiding bij het concert om 19:15

EXTRA Lezing over machthebbers in de beeldende kunsten door Eric Rinckhout om 18:00. Info & tickets >>>

---
Programmaboekjes enkel in voorverkoop 
Tot het einde van het jaar kan je je programmaboekje voor het concert enkel op voorhand online bestellen. Je ontvangt een voucher die je op de dag van het concert kan omwisselen voor een programmaboekje. Je kan ter plaatse geen programmaboekje meer kopen.
---
Update 28.10.2020
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Vlaamse overheid op dinsdag 27 oktober extra maatregelen aangekondigd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt alle geplande concerten en activiteiten tot en met 22 november te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht. 
 
Update 01.10.2020
Om ervoor te zorgen dat je op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, moeten we onze concerten voorlopig wat inkorten. Daarom vervallen Sechs Stücke für Orchester, opus 6 (1928) van Webern en Vijf motetten uit Choralis Constantinus II (orkestratie door Eduardo Strausser) van Isaac, die oorspronkelijk op het programma stonden. De rest van het programma blijft ongewijzigd.
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Eduardo Strausser

Functie
Gastdirigent

De jonge dirigent Eduardo Strausser is een graag geziene gast bij tal van orkesten waaronder het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Orchestre Philharmonique du Luxembourg, het Prague Radio Symphony Orchestra, het Orchestra della Toscana, het Tampere Philharmonic Orchestra en het Queensland Symphony Orchestra. In seizoen 2018-2019 maakte hij zijn debuut bij de orkesten van Oslo en Jena, alsook bij het Orchestre de Chambre de Lausanne en het Staatstheater Darmstadt.

Lees verder
Stefan Jackiw

Stefan Jackiw

Instrument
viool

Stefan Jackiw (1985) is een van de meest veelbelovende artiesten van zijn generatie en stond als solist reeds naast de orkesten van Boston, Chicago, Cleveland, New York, Philadelphia en San Francisco. De voorbije seizoenen debuteerde hij in het Konzerthaus van Berlijn en keerde hij terug naar het Concertgebouw in Amsterdam voor een concert met het Radiofilharmonisch Orkest. In Azië maakte hij zijn debuut bij de Tokyo Symphony in de Suntory Hall onder leiding van Krzysztof Urbanski en hij werd opnieuw uitgenodigd door de Seoul Philharmonic onder leiding van Mario Venzago.

Lees verder