Steven Osborne

Steven Osborne is een van de leidende pianisten van Groot-Brittannië en werd in 2013 uitgeroepen als Royal Philharmonic Society Instrumentalist of the Year. Hij won de eerste prijs van zowel de Naumbrug International Piano Competition als de Clara Haskil Competition. Voor zijn opnames van Brittens werken voor piano en orkest en van de solowerken van Prokofieff en Moessorgsky won hij tweemaal een Gramophone Award. 

Osborne soleert regelmatig met orkesten als het London Symphony Orchestra, het London Philharmonic Orchestra, het Bergen Philharmonic Orchestra, de Münchner Philharmoniker, het Yomiuri Nippon Symphony Orchestra, het Deutsches Sinfonieorchester Berlin, de Wiener Symphoniker, het Dallas Symphony Orchestra en het Salzburg Mozarteum. Hij werkte samen met dirigenten als Christoph von Dohnányi, Vladimir Ashkenazy, Ludovic Morlot, Leif Segerstam, Vladimir Jurowski en Jukka-Pekka Saraste.

Voor solorecitals en kamermuziekconcerten is Osborne een vaste gast in Wigmore Hall, De Singel en op het Festival van Edinburgh. Daarnaast speelde hij in vooraanstaande concertzalen als het Weense Konzerthaus, het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, de Philharmonie Berlin, Musikhalle Hamburg, Suntory Hall Tokio, Kennedy Center Washington, Carnegie Hall en Bozar. Zijn repertoire varieert van Beethoven en Mozart tot Messiaen, Tippett en Crumb. Onder zijn vaste kamermuziekpartners bevinden zich Alban Gerhardt, Paul Lewis, James Ehnes, Dietrich Henschel en Alina Ibragimova.

www.stevenosborne.co.uk