Steven Osborne betovert met Ravel

Dag
Zondag 27.01.2019 - 20:00

Cultuurcentrum Hasselt

Straat
Kunstlaan 5
Postcode
3500
Woonplaats
Hasselt
Cuban Ouverture
Pianoconcerto in G
Pavane pour une infante défunte
Valses nobles et sentimentales
An American in Paris
Price range
Tickets: www.ccha.be

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘We’ll always have Paris’ 
Net voor Ravel zijn pianoconcerto componeerde, ging hij samen met Gershwin op muzikale strooptocht in de jazzclubs van Harlem. Hun bezoek aan de legendarische Cotton Club verwerkte hij in zijn met bluesakkoorden doorspekte pianoconcerto. Enkele jaren eerder wandelde Gershwin door de straten van Parijs en stak het verkeersgewoel en het getoeter van taxi’s in zijn bruisende stadsfantasie An American in Paris. De rumbaritmes van Havanna spelen dan weer een hoofdrol in zijn feestelijke Cuban overture. Gershwins vitale orkestmuziek contrasteert perfect met Ravels dromerige Pavane en de geraffineerde Valses nobles et sentimentales. Dirigent Kazuki Yamada bewandelt de fijne lijn tussen deze even welbespraakte, maar anders sprekende tijdgenoten. Toppianist Steven Osborne betovert als solist in Ravels Pianoconcerto.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Steven Osborne

Steven Osborne

Instrument
piano

Steven Osborne is één van de leidende pianisten van Groot-Brittannië. Hij soleert regelmatig met orkesten als het London Symphony Orchestra, het London Philharmonic Orchestra, de Wiener Symphoniker, het Dallas Symphony Orchestra en het Salzburg Mozarteum en werkte samen met dirigenten als Christoph von Dohnányi, Vladimir Ashkenazy, Vladimir Jurowski en Jukka-Pekka Saraste. Op zijn repertoire staat een breed gamma van werken, gaande van Beethoven en Mozart tot Messiaen, Tippett en Crumb. Osborne neemt regelmatig cd's op voor Hyperion, wat hem inmiddels verscheidene prijzen opleverde.

Lees verder