Storioni Trio brengt wereldcreatie van Aho

Dag
Zaterdag 11.05.2019 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
De liefde voor drie sinaasappelen, opus 33a (suite)
Tripelconcerto (wereldcreatie)
Pianokwartet nr. 1 in g, opus 25 (orkestratie door Arnold Schönberg)
Price range
Tickets vanaf €13
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Life & Liberty’ 
In 1918 diende Prokofjev een aanvraag in om naar Amerika te reizen. Op de vraag van de Sovjetoverheid waarom hij Rusland wilde verlaten, luidde het antwoord: ‘Ik ben aan vakantie toe en wil frisse lucht opsnuiven’. In werkelijkheid sloeg Prokofjev op de vlucht voor het Bolsjewisme. Toen hij in 1918 via Vladivostok en Honolulu in San Francisco arriveerde, stak in zijn reiskoffer de aanzet tot zijn commedia dell’arte-opera De liefde voor de drie sinaasappelen, die in Chicago in première ging. In de jaren dertig werd Amerika een muziekemigrant rijker met de komst van Schönberg. Met zijn fantasierijke, briljante orkestratie van Brahms’ Pianokwartet gaf hij Amerikaanse componisten een masterclass in orkestratie. Martyn Brabbins dirigeert beide werken, met als brugstuk het fonkelnieuwe tripelconcerto dat Kalevi Aho voor het Storioni Trio schreef.

Met gratis inleiding bij het concert om 14:15 door componist Kalevi Aho.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins is een van de toonaangevende en meest veelzijdige Britse dirigenten van zijn generatie en was tot 2015 eerste gastdirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hij stond voor orkesten als het London Symphony Orchestra en La Scala Milaan en is een favoriet op de BBC Proms. Brabbins is muziekdirecteur van de Huddersfield Choral Society en gastprofessor directie aan het Royal College of Music.

Lees verder

Storioni Trio

Instrument
pianotrio

Storioni Trio beschikt over een zeer breed repertoire dat van Haydn en Mozart over Beethoven, Schubert, Brahms, Ravel en Sjostakovitsj leidt naar werken van eigentijdse componisten. Met grote regelmaat verzorgt het Storioni Trio concerten op alle belangrijke (inter)nationale podia, zoals het Concertgebouw in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam, maar ook Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen, en tournees door Europa, Azië en Amerika. Het Storioni Trio is artistiek directeur van het jaarlijkse internationale Storioni Festival.

Lees verder