Strausser dirigeert Sjostakovitsj

Dag
Vrijdag 18.11.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Guillaume Tell (ouverture)
Mad Song, concerto voor Engelse hoorn (wereldcreatie)
Symfonie nr. 15 in A, opus 141
Price range
Vanaf €16
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De Italiaanse publiekslieveling Rossini weet altijd te charmeren. Zijn ouverture tot Guillaume Tell is als een opera in zakformaat: dramatiek en passie wisselen elkaar af in een frisse stortvloed aan muzikale thema’s. Midden in een orkestrale storm verschijnt de beroemde solo voor althobo als een oase van rust. Ook de Britse componist Geoffrey Gordon liet zich inspireren door de melancholie van de althobo. In drie bewegingen schetst hij de mentale storm van een dichter in strijd met zijn demonen. Weemoed en waanzin zijn ook troef in de Vijftiende symfonie van Sjostakovitsj. Met zijn laatste symfonie neemt de Russische meester afscheid van een leven dat in het teken stond van verzet tegen de artistieke onderdrukking. 

 Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

 

Bio's

Eduardo Strausser

Functie
Gastdirigent

De jonge dirigent Eduardo Strausser is een graag geziene gast bij tal van orkesten waaronder het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Orchestre Philharmonique du Luxembourg, het Prague Radio Symphony Orchestra, het Orchestra della Toscana, het Tampere Philharmonic Orchestra en het Queensland Symphony Orchestra. In seizoen 2018-2019 maakte hij zijn debuut bij de orkesten van Oslo en Jena, alsook bij het Orchestre de Chambre de Lausanne en het Staatstheater Darmstadt.

Lees verder

Dimitri Mestdag

Instrument
Engelse hoorn

Dimitri Mestdag studeerde aan de muziekacademie van Harelbeke en aan de Kunsthumaniora Gent bij Yf Bourry. Hij behaalde masterdiploma’s hobo, Engelse hoorn en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel bij Paul Dombrecht en Alex Van Beveren. Na masterclasses bij Thomas Indermühle, David Walter, Alain Denis en Ingo Goritzki ging hij zich vervolmaken aan het Rotterdams Conservatorium bij Emanuel Abbühl. Sinds september 1996 is hij solist Engelse hoorn van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder