STREAMING - Jubileumconcert met Elim Chan: 4 jaar Koningin Elisabethzaal

Dag
Zaterdag 05.12.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Fanfare for the Common Man
Serenade voor blazers in d, opus 44
Quiet City
Serenade voor strijkers in C, opus 48
Price range
Gratis, online op Facebook & YouTube

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Toen Copland in het oorlogsjaar 1942 de titel boven zijn Fanfare for the Common Man neerpende, had hij alle burgers in gedachten die zich in moeilijke omstandigheden staande moesten houden. 'Zij verdienen een fanfare', zei hij, en ook vandaag kan een muzikaal hart onder de riem steken een verschil maken. Nog van Copland is het minstens even aangrijpende Quiet City voor strijkers, Engelse hoorn en trompet. Dvořák en Tsjajkovski flankeren Coplands meesterwerk met hun bekende serenades die elk als een absoluut hoogtepunt gelden in hun genre. Chef-dirigent Elim Chan leidt de gevarieerde ensembles tijdens dit bijzondere concert. 

Volgens de huidige maatregelen mag het orkest samen repeteren en spelen achter gesloten deuren, en we laten je graag meegenieten van de muziek die klinkt in onze concertzaal. Ter gelegenheid van de vierde verjaardag van de opening van de Koningin Elisabethzaal spelen we op zaterdag 5 december een speciaal concert. Dit concert wordt op zaterdag 5 december live opgenomen in de Koningin Elisabethzaal en gestreamd op Facebook en YouTube vanaf 20:00. 
 
Het enige wat je nodig hebt om het concert te kunnen bekijken is een computer, laptop, tablet of smartphone.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder