Symphonie fantastique met Carlo Rizzi

Dag
Zaterdag 09.11.2019 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Eine Faust-Ouvertüre
Vorspiel und Liebestod (Tristan und Isolde)
Symphonie fantastique, opus 14 (épisode de la vie d’un artiste)
Price range
Vanaf €15
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Richard Wagner was in 1857 helemaal in de ban van de vrouw van zijn weldoener. In Tristan und Isolde schreef hij zijn onmogelijke liefde van zich af en dat leverde misschien wel de mooiste muzikale liefdesverklaring ooit op. Ook Hector Berlioz nam fataal liefdesverlangen als uitgangspunt in zijn Symphonie fantastique. De vrouw van zijn dromen, en dat is hier bijna letterlijk te nemen, vormt de rode draad in dit muzikale verhaal dat zweeft tussen waanbeelden en werkelijkheid.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Carlo Rizzi

Carlo Rizzi

Functie
Gastdirigent

Carlo Rizzi behoort tot de toonaangevende dirigenten van zijn generatie en is thuis in het opera- en het concertante repertoire. Hij is een graag geziene gast in de meest prestigieuze concertzalen en op de belangrijkste festivals, niet in het minst om zijn inzicht, integriteit en energie. Rizzi begon zijn carrière als dirigent in 1982, heeft sindsdien bijna 100 opera’s gedirigeerd en werkte samen met vooraanstaande orkesten over de hele wereld.

Lees verder

Alwyn Mellor

Instrument
sopraan

De Britse sopraan Alwyn Mellor maakte haar debuut in het seizoen 2012/13 als Gerhilde (Die Walküre), een rol die ze in het seizoen 2018/19 opnieuw opneemt.

Lees verder