Talisker

Dag
zondag 17.11.2019 - 14:00

Atrium Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Talisker
Price range
Reserveer hier je gratis ticket!

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Talisker werd voor het eerst uitgevoerd voor een massaal publiek tijdens de opening van Antwerpen ’93. Culturele hoofdstad van Europa. Solisten van het Antwerp Symphony Orchestra, HERMESensemble en I SOLISTI brengen het werk, samen met het klarinet choir en slagwerkensemble van het conservatorium van Antwerpen en de klarinetklas van Benjamin Dieltjens van het conservatorium van Brussel.

Dit project kwam mee tot stand dankzij de financiële bijdrage van de Stad Antwerpen.

 

Bio's

Benjamin Dieltjens

Benjamin Dieltjens

Instrument
klarinet

Benjamin Dieltjens is sinds 2007 eerste klarinet bij het Antwerp Symphony Orchestra en hij is lid van het Orchestre des Champs Elysées. In 2008 werd hij uitgenodigd als eerste klarinet bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2012 nam hij het klarinetconcerto van Mozart op met het New Century Barock Orchestra op historische instrumenten. Daarnaast is hij actief als kamermuzikant (zowel historische uitvoeringen als klassiek en hedendaags werk) en was hij te gast op verschillende internationale festivals. Hij was lid van het Ensemble für neue Musik Karlsruhe olv Peter Eötvös. Hij is stichtend lid van het in 1998 opgerichte kamermuziekensemble voor actuele muziek Het Collectief en speelt sinds 2003 regelmatig bij het ICTUS ensemble. Hij speelt ook regelmatig bij Oxalys, Il Gardellino en Ensemble Explorations. Benjamin geeft seminaries kamermuziek aan het Orfeus Instituut in Gent en de universiteit van Wenen, en is hoofdleraar klarinet aan het conservatorium van Brussel.

Lees verder

Peter Merckx

Instrument
contrabasklarinet

Reeds op jonge leeftijd studeerde Merckx af aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen in de klas van Walter Boeykens. Nog voor het beëindigen van deze studies werd hij laureaat van de eerste Nationale Instrumentenwedstrijd, georganiseerd door de 'Sociale Werken van de Uitvoerders'. Als student was hij lid van het Choir Walter Boeykens, waarmee hij België, Nederland en Engeland doorkruiste. Nadien vervolmaakte hij zich aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Henri De Roeck. Gedurende deze periode proefde hij van het orkestleven en verleende zijn medewerking aan o.a. het VRT-Orkest, de Vlaamse Opera en het Nationaal Orkest van België (o.a. tijdens het Elisabeth Concours voor viool 1993).

Lees verder

Eliz Erkalp

Instrument
hoorn

Eliz Erkalp studeerde hoorn aan het conservatorium van Straatsburg. Ze vervolgde haar opleiding aan de Musikhochschule van Freiburg bij Bruno Schneider. Verder volgde ze masterclasses bij Hervé Joulain, Jasper de Waal en Hermann Baumann. Eliz Erkalp deed orkestervaring op in verschillende jeugdorkesten, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het orkest van de Vlaamse opera, het Orchestre Philharmonique de Liège en de Opéra National du Rhin. Sinds september 2002 is ze als eerste soliste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. In 2005 behaalde ze een derde prijs op het Internationaal Hoornconcours van Genève. Met het Antwerp Symphony Orchestra maakte ze een cd met het hoornconcerto van Reinhold Glière.

Lees verder

Gaetan La Mela

Instrument
slagwerk

Gaetan La Mela behoort tot de vaste kern musici bij het HERMESensemble en is lid van Belgian Brass. Voor HERMESensemble realiseerde hij solo-optredens met muziek van onder meer Kaija Saariaho en Salvatore Sciarrino.

Lees verder

Tom De Cock

Instrument
slagwerk

Tom De Cock studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Gert François en Bart Quartier. Nadat hij met grootste onderscheiding afstudeerde was hij tussen 2006 en 2007 Stipendiaat van de Internationale Ensemble Modern Academie bij Ensemble Modern en werd hij Master in Contemporary Music aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt.

Lees verder