Theaterconcert: Jevgeni Onegin

Dag
Vrijdag 03.06.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €17
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Ieder seizoen kan je horen en zien hoe Antwerp Symphony met zijn theaterconcerten de aloude combinatie van theater en symfonische muziek nieuw leven inblaast. Deze keer vertolken de rasacteurs van LAZARUS Poesjkins iconische roman in verzen Jevgeni Onegin. Het verhaal is eenvoudig: een man wijst een jonge vrouw af. Later vraagt hij haar alsnog ten huwelijk, maar zij is ondertussen al getrouwd… De woorden van Poesjkin en de tonen van Prokofjev maken van deze simpele plot een meeslepend liefdesdrama. Herontdek de beroemde tekst en de vergeten muziek van twee van Ruslands grootste meesters.

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Dominique Collet

Instrument
tekst

Dominique Collet volgde eerst een opleiding als Germanist aan de Universiteit van Gent. Nadien ging ze naar de opleiding Drama aan het KASK in Gent. Sindsdien speelde ze als freelance actrice bij verschillende theatergezelschappen, zoals NtGent, Het Gevolg, Bronks, Lazarus, De Spelerij en Ontroerend Goed. Daarnaast speelde ze ook verschillende gastrollen op televisie. Als coördinator en theaterdocente van de ateliers is ze verbonden aan Kopergietery. Voor haar eigen gezelschap Tank! schrijft zij regelmatig teksten die vertrekken van een historisch personage of context. Ze speelde bij het Antwerp Symphony Orchestra al verschillende KIDconcerten waaronder De Notenkraker, Het verhaal van Marie en Robin Hood. Mijn broer is een wonderkind is haar eerste tekst voor het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder
Gunther Lesage

Günther Lesage

Instrument
acteur

Günther Lesage studeerde af aan Studio Herman Teirlinck in 1989. Hij was meerdere malen te gast bij o.a. de Roovers, tg STAN en Dood Paard. In 1997 richtte hij samen met o.a. Ryszard Turbiasz de Onderneming op, waarmee hij een 15-tal voorstellingen maakte die speelden in Europa en de USA. In 2006 richtte hij LAZARUS op, samen met Ryszard Turbiasz, Pieter Genard, Joris Van den Brande en Koen De Graeve. Günther acteerde ook voor film en TV in o.a. L’ Impasse de la Vignette, Terug naar Oosterdonk van Frank Van Passel, Anyway the wind blows van Tom Barman, De Indringer van Frank Van Mechelen, Een Ander zijn geluk van Fien Troch, Linkeroever van Pieter Van Hees, Adem van Hans Van Nuffel, Amateurs van Frank Van Passel, Wat Als? van Tim Van Aelst, Eigen Kweek van Joël Van Houbroeck, Halfweg van Geoffrey Enthoven, Plan Bart van Roel Mondelaers en Café Derby van Lenny Van Wezemael. Voor LAZARUS schreef en speelde hij mee in alle voorstellingen, behalve Pleidooi tegen mezelf.

Lees verder

Joris Van den Brande

Instrument
tekst

Joris Van den Brande studeerde in 2002 af aan het RITS in Brussel. Hij werkte o.a. met Action Malaise, BRONKS, KVS, theater Antigone en HETPALEIS. Samen met Sven Ronsijn en Dominique Collet richtte hij in 2008 het theatercollectief TANK! op. Hij schreef samen met Jan Sobrie Zolderling dat geselecteerd werd voor het Theaterfestival in 2003, en Puebermensj voor HETPALEIS. Daarnaast schreef hij ook Accident 2001, Everything you know is wrong, George Total, Miss Mie en Enkele reis. Samen met Joost Vandecasteele schreef en speelde hij Sorry voor alles (2013) tijdens het jongerenfestival BRONKS XL. Voor LAZARUS schreef en speelde Joris in zowat elke voorstelling, behalve in de monoloog Force Majeure, in het LAZARUS-debuut Het uur van de waarheid en Idioot.

Lees verder