Theaterconcert: The Tempest

Dag
Zondag 15.01.2023 - 15:00

Cultuurcentrum Hasselt

Straat
Kunstlaan 5
Postcode
3500
Woonplaats
Hasselt
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Be not afeard; the isle is full of noises!’ Deze mysterieuze woorden uit Shakespeare’s The Tempest smeken haast om op muziek te worden gezet. Ieder seizoen kan je horen en zien hoe Antwerp Symphony Orchestra met zijn theaterconcerten de aloude combinatie van theater en symfonische muziek nieuw leven inblaast. Met The Tempest staat ditmaal een van de meest fascinerende toneelstukken ooit op het programma. Liefde, wraak, intriges en jaloezie; het zijn zowat de basisingrediënten voor elk goed verhaal. Dat wist ook Sibelius, die zich dan ook graag liet inspireren door de tragedies van ‘s werelds beroemdste bard. De Roovers en het Antwerp Symphony Orchestra brengen een verfrissende lezing van dit monument uit de wereldliteratuur, door het te koppelen aan een vergeten meesterwerk uit het symfonische repertoire.

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

 

Bio's

Martijn Dendievel

Functie
Gastdirigent

Martijn Dendievel is Associate Conductor bij Symfonieorkest Vlaanderen en winnaar van de Deutsche Dirigentenpreis 2021. In hetzelfde jaar won hij ook de eerste Conductors’ Academy van het Tonhalle-Orchester Zürich en was hij finalist in de Donatella Flick-wedstrijd, georganiseerd door het London Symphony Orchestra.

Lees verder

Sara De Bosschere

Instrument
spel

Sara De Bosschere richtte na haar opleiding aan het conservatorium van Antwerpen samen met haar klasgenoten de Roovers op. Zij speelde onder andere mee in Maria Stuart, Van de brug af gezien, All My Sons, Twee Vrienden, Blue Remembered Hills, Oom Wanja, Oresteia, Timon van Athene en Alsemkomt.

 Verder speelt zij bij andere gezelschappen en huizen als Toneelhuis, maatschappij discordia, De Tijd en Toneelgroep Amsterdam. Verschillende keren stond zij op internationale podia in bijvoorbeeld Lissabon, Ljubljana, Oslo, Lausanne en Minneapolis.

 Ze werkte onder andere samen met regisseurs als Jan Decorte, Peter Van Kraaij, Roy Faudree, Josse De Pauw en Gerardjan Rijnders en Jan Joris Lamers. Van 2014 tot 2016 speelde ze mee in de productie The Civil Wars van Milo Rau. Sinds mei 2018 speelt Sara mee in Rau's La Reprise. Verder speelt ze mee in films als Belgica (Felix Van Groeningen), Exit (Boris Paval Conen) en Wasteland (Pieter Van Hees). Ook is ze te zien in de met een Emmy bekroonde televisieseries Wat als?Lees verder

Luc Nuyens

Instrument
spel

Luc begon na zijn opleiding aan het conservatorium van Antwerpen samen met zijn klasgenoten de Roovers. Hij speelde onder andere mee in Maria Stuart, Van de brug af gezien, All my sons, Alcestis, Blue Remembered Hills, Twee Vrienden, Oresteia, Timon van Athene en Alsemkomt. Verder speelde hij diverse projecten bij onder andere NTG-Het Salon, maatschappij discordia (o.a. Die Raüber, Fin de Saison, Liebelei, Familie, De Kersentuin), De Vere, Compagnie De Koe (De slag van Glottis), HETPALEIS (Filoktetes), Het Toneelhuis (Kasimir en Karoline), BRONKS/Walpurgis (De Kleine Zeemeermin) en Theater Stap (De Bank). Luc is te zien in films als Groenten uit Balen (Frank van Mechelen) en Dirty Minds (Pieter Van Hees) en series als Het Eiland en het met een Emmy bekroonde Wat als? Hij gaf/geeft les aan RITS, P.A.R.T.S, het conservatorium van Antwerpen en LUCA.

Lees verder

Sofie Sente

Instrument
spel

Sofie startte na haar opleiding op het conservatorium van Antwerpen bij het toen recent opgerichte de Roovers. Zij speelde onder andere mee in Maria Stuart, Van de brug af gezien, All my sons, Alcestis, Oom Wanja, Oresteia, Timon van Athene en Alsemkomt.


 Verder speelde ze bij gezelschappen en huizen als De Appel (o.a. De eenzame weg), Het Nationaal Toneel (Duifje Klok), Malpertuis (Troje Trilogie), De Bloedgroep, Ibycus (De Tolbrug), Lampe (De maten van het mogelijke), Het Toneelhuis (Kasimir en Karoline) en Het Vervolg (Duizend rozen).

 Ze was te zien in films als Rundskop (Michaël Roskam) en The Broken Circle Breakdown (Felix Van Groeningen). Sofie treedt regelmatig op als gastdocente in de conservatoria van Antwerpen, Maastricht en Leuven.

Lees verder

Michael Vergauwen

Instrument
spel

Michael Vergauwen studeerde in 2004 af als master in de Kunstwetenschappen, optie Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent en in 2008 volgde hij de acteursopleiding van het Herman Teirlinck Instituut en Dora van der Groen in Antwerpen. Hij werkte onder meer samen met Speelteater/Kopergietery, De Tijd, Het Toneelhuis, Walpurgis, Jan Decorte, de Roovers, De Werf, Het Eenzame Westen, 't Arsenaal en Compagnie De Koe. Samen met Tanya Zabarylo maakte en speelde hij de voorstelling Aan Chesil Beach onder de noemer Tanya en Vergauwen. Michael had gastrollen in de televisiereeksen Rupel, Code 37, De Rodenburgs, De zonen van Van As, Aspe, Zuidflank, Zone Stad, Professor T, Cordon en De Regel van 3S. In De Ridder vertolkte hij vier jaar lang de rol van Manu Coppens, de administratief medewerker van Helena De Ridder. In 2017 stond hij onder meer op de set van De Bende van Jan de Lichte, Unité 42 en Professor T. Hij was ook te zien in het sketchprogramma Kafka op VTM. Michael maakte zijn debuut op het witte doek als zwemleraar Chris Gommaer in De behandeling van Hans Herbots (2014). In 2015 speelde hij een roddeljournalist in Lee & Cindy C, de eerste langspeelfilm van Stany Crets. Hij speelde mee in verschillende kortfilms, waaronder het bekroonde Tour de France van Vincent Bal, Rock It van Stephan Duhameau, Prediker van Daan Van Baelen en Dinsdag: une tranche d'immeuble van Niko Himschoot.

Lees verder