Toonmoment Re-Mix Orchestra

Dag
Zondag 06.09.2020 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Gratis, maar reserveren verplicht
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Of het nu volleerde musici zijn of enthousiaste beginnelingen: in alweer een nieuwe uitgave van het Re-Mix Orchestra is iedereen welkom! Onder leiding van Paul Griffiths en samen met enkele muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra creëert en improviseert een groep jongeren gedurende een week een heuse playlist bij elkaar. Special guest van deze editie is trompettist en percussionist Sam Vloemans.

De grote finale is normaal gezien een concert op het podium op het Sint-Jansplein tijdens het traditionele openluchtconcert van het Antwerp Symphony Orchestra, in de huidige omstandigheden tonen ze hun kunnen dit jaar voor een beperkt publiek in de Koningin Elisabethzaal.

Toegang is gratis, maar reserveren is verplicht >>>

 

Bio's

Paul Griffiths

Functie
Gastdirigent

Paul Griffiths wordt internationaal geroemd om zijn werkwijze op het gebied van muziekeducatie. Zijn roots liggen in jazz, rock en funk, maar hij heeft een unieke artistieke stem en manier van werken ontwikkeld die muzikale, sociale en culturele barrières overstijgt. Griffiths is docent aan de Guildhall School of Music and Drama en begeleidt reeds vele jaren de Re-Mix-projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Re-Mix Orchestra

Instrument
ensemble

Het recept is eenvoudig: samen met een verrassende mix van instrumenten vormt nieuw, jong muziektalent een heuse orkestband. Ze zetten in no time een gewaagde improvisatie op poten. De Londense allround muzikant Paul Griffiths en enkele muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra leiden het jonge muzikale geweld in goede banen.

Lees verder