Tournee Zuid-Amerika

Dag
Zaterdag 20.04.2019 - 14:00

Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo

Straat
Avenida Calle 170 67-51
Postcode
111156
Woonplaats
Bogotá
Dubbelconcerto voor viool en cello in a, opus 102
Symfonie nr. 9 in C, D 944, ‘Grosse’
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In april reist het Antwerp Symphony Orchestra voor het eerst in zijn geschiedenis – en als eerste Vlaamse orkest ooit - af naar Zuid-Amerika. Het orkest geeft eerst drie concerten in het Teatro Mayor in Bogotá (Colombia) en is vervolgens tweemaal te gast in de Sala São Paulo in São Paulo (Brazilië). 

Van 17 tot 20 april vindt in het Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo de vierde editie plaats van het Festival Internacional de Música Clásica de Bogotá. Elke editie van dit tweejaarlijkse festival worden een of meerdere componisten in de schijnwerpers gezet. Dit jaar ligt de focus met Brahms, Schubert en Schumann op drie grootmeesters uit de Duitse Romantiek. Het Antwerp Symphony Orchestra brengt onder leiding van de Amerikaanse gastdirigent Robert Trevino drie verschillende programma’s, met o.a. de Tweede symfonie van Brahms, de Negende symfonie van Schubert en het Vioolconcerto van Brahms met topsolist Ray Chen. 

Na het festival reist het orkest door naar São Paulo voor twee concerten in de prestigieuze Sala São Paulo, een van de belangrijkste concertzalen in Zuid-Amerika. Dit voormalige treinstation werd in 1999 volledig vernieuwd en omgevormd tot een concertzaal met een adembenemende architectuur en een superieure akoestiek. 

Bio's

Robert Trevino

Robert Trevino

Functie
Gastdirigent

De Amerikaanse dirigent Robert Trevino is muziekdirecteur van het Basque National Orchestra en in seizoen 2019-2020 wordt hij chef-dirigent van het Malmö Symphony Orchestra. In 2010 werd hij laureaat van de Evgeny Svetlanov Competition. Na zijn succesvolle passage aan het Bolsjojtheater met Verdi’s Don Carlo volgden de lovende recensies en talrijke uitnodigingen bij de beste orkesten en werd hij genomineerd voor de Golden Mask award voor ‘beste dirigent in een nieuwe productie’.

Lees verder

Ray Chen

Instrument
viool

Ray Chen kwam onder de aandacht via de Yehudi Menuhin (2008) en Koningin Elisabeth (2009) wedstrijden, waar hij de eerste prijs won. Hij treedt op met het London Philharmonic Orchestra, het National Symphony Orchestra, het Leipzig Gewandhausorchester, de Munich Philharmonic, de Filarmonica della Scala, het Orchestra Nazionale della Santa Cecilia en de Los Angeles Philharmonic. Hij werkt met dirigenten als Riccardo Chailly, Vladimir Jurowski, Sakari Oramo, Manfred Honeck, Daniele Gatti, Kirill Petrenko, Krystof Urbanski, Juraj Valcuha en vele anderen.

Lees verder