Truls Mørk ontroert met Sjostakovitsj - Geannuleerd

Dag
Donderdag 21.01.2021 - 20:00

Eurogress

Straat
Monheimsallee 48
Postcode
52062
Woonplaats
Aken
Celloconcerto nr. 1 in Es, opus 107
Symfonie nr. 1 in D
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Dimitri Sjostakovitsj ondervond aan den lijve hoe beknottend macht kan zijn. Alles wat niet in de kraam van de Sovjet-autoriteiten paste, werd gebannen uit de concertzalen en theaters. Zijn composities worden dan ook vaak beschouwd als politieke statements, maar zijn Eerste celloconcerto is in de eerste plaats een indrukwekkend kunstwerk dat tot ademloos luisteren dwingt, zeker wanneer een solist als Truls Mørk het woord neemt. Nadien brengt Gustav Mahler met zijn Eerste symfonie een ode aan de bekoorlijke schoonheid van de natuur met onder meer citaten uit zijn Lieder eines Fahrenden Gesellen, schallende jachthoorns in de verte, Broeder Jacob in mineur en een eclatante finale. Kom genieten van deze eersteling van een van de grootste symfonici aller tijden.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

---

Update 16.11.2020

Onder de huidige omstandigheden is een uitvoering van het concert Truls Mørk ontroert met Sjostakovitsj niet mogelijk. Daarom wordt dit concert geannuleerd.

 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder
Truls Mork

Truls Mørk

Instrument
cello

Truls Mørk heeft zich dankzij zijn integriteit, gratie en indrukwekkende intensiteit gevestigd als een van ‘s werelds vooraanstaande cellisten. In zijn vroege carrière won hij onder andere de Internationale Tsjaikovskiwedstrijd (1982), de Cassado International Violoncello Competition (1983), de Unesco Prize van de Europese Radio-unie (1983) en de Naumburg Competition in New York (1986). Met meer dan dertig premières op zijn palmares blijkt Mørk zowel een gevestigde waarde voor het standaardrepertoire als op vlak van de hedendaagse muziek.

Lees verder