Tsjajkovski Happening

Dag
Zo 19.04.2020 - 14:00

deSingel

Straat
Desguinlei 25
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Nocturne nr. 4, opus 19
Variaties op een rococothema, opus 33 (versie Fitzenhagen)
Symfonie nr. 4 in f, opus 36
Price range
Vanaf €37
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Populair in het Westen en tegelijkertijd onmiskenbaar Russisch: Tsjajkovski bewijst dat het kan. Geen balletmuziek tijdens het concert van het Antwerp Symphony Orchestra op de Tsjajkovski Happening, wel prachtige celloklanken in de troostrijke Nocturne en de ingenieuze Variaties op een rococothema waarin cellist Narek Hakhnazaryan samen met het orkest zijn virtuositeit en melodische vertelkracht laat spreken. Het concert sluit af met zijn Vierde symfonie, romantiek met orkestrale uitroeptekens. Compositorische ambacht van de beste kwaliteit en muzikale ontboezemingen vinden elkaar in deze hommage aan Peter Iljitsj Tsjajkovski. Je hoeft trouwens niet tot ‘s avonds te wachten: al vanaf de middag wordt deSingel ingepalmd door partituren van Tsjajkovski. Jonge talenten van het conservatorium van Antwerpen brengen de charmante Les saisons voor piano, een uitgebreid Meccore Quartet speelt het waanzinnig mooie strijksextet ‘Souvenir de Florence’ en tijdens het concert met het Sitkovetsky Trio is het genieten van Tsjajkovski’s enige pianotrio, een ontroerende ode aan zijn vriend en mentor Nikolai Rubinstein.

VOLLEDIG PROGRAMMA

14:00
Studenten Pianoklassen Conservatorium Antwerpen
De Seizoenen, opus 37a

15:00
Meccore Quartet
Wojciech Koprowski, Aleksandra Bryła viool
Michał Bryła altviool
Marcin Mączyński cello
--
Fredrik Sjölin cello
Asbjørn Nørgaard altviool
Strijkkwartet nr 1 in D, opus 11
Strijksextet Souvenir de Florence in D, opus 70

16:30
Sitkovetsky Trio
Pianotrio in a, opus 50

17:45
Sofia Fomina sopraan
Roger Vignoles piano
Selectie liederen

20:30
Antwerp Symphony Orchestra olv. Kerem Hasan
Narek Hakhnazaryan cello
Nocturne
Rococo-variaties voor cello en orkest in a, opus 33
Symfonie nr 4 in in f, opus 36

 

Update 01.04.2020
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Daarom zijn al onze concerten en activiteiten geschrapt vanaf donderdag 12 maart tot en met zondag 16 mei. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.
 
De aangepaste maatregelen hebben een grote impact op onze organisatie. Daarom vragen we je met aandrang om ons niet telefonisch of per e-mail te contacteren.  
 
Kijk eerst op onze speciale webpagina www.antwerpso.be/corona. Daar vind je alle informatie terug over onze geannuleerde concerten en een antwoord op de meest gestelde vragen.

Bio's

Kerem Hasan

Functie
Gastdirigent

Kerem Hasan kwam ter wereld in Londen en studeerde piano en directie aan het Royal Conservatoire of Scotland. Hij kreeg ook les in Weimar en Zürich en volgde masterclasses bij maestro’s als David Zinman, Edo de Waart en Bernard Haitink.

Lees verder

Narek Hakhnazaryan

Instrument
cello

Sinds het winnen van de eerste prijs cello en de gouden medaille op het XIV Internationale Tsjaikovski Concours in 2011 op 22-jarige leeftijd, heeft Narek Hakhnazaryan opgetreden met de grootste orkesten en in recitals en kamermuziek over de hele wereld op veel van 's werelds meest prestigieuze festivals. Hakhnazaryan, voormalig BBC New Generation Artist, is momenteel een van de grote talenten van het Weense Konzerthaus. Hij is regelmatig te horen in recitals, kamermuziek en concerten met orkest. Hij werd omschreven als "verblindend briljant" (The Strad) en "niets minder dan prachtig" (San Francisco Chronicle). Van zijn LAPO-debuut zei de LA Times: "Zijn beheersing van het instrument is buitengewoon".

Lees verder