Tsjajkovski met Jaap - Geannuleerd

Dag
Zaterdag 13.02.2021 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 2 in Bes, opus 19
Symfonie nr. 5 in e, opus 64
Price range
Vanaf €18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Jaap van Zweden is terug. De voormalige chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en de huidige chef-dirigent van de New York Philharmonic komt opnieuw naar Antwerpen met muziek van Beethoven en Tsjajkovski. Wie hem eerder aan het werk zag, weet wat te verwachten: zinderende energie, allesverzwelgende emoties, trefzekere climaxen en een glasheldere, maar volumineuze orkestsound. Topdirigent Jaap van Zweden voor de eerste keer in onze eigen Elisabethzaal: macht én betovering gegarandeerd!

---

Update 13.01.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan die tot 1 maart werden verlengd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om de tickets voor dit concert te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.

 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Jaap van Zweden

Jaap van Zweden

Functie
Gastdirigent

Jaap van Zweden is een van de meest gevraagde dirigenten van zijn generatie. Hij vervulde gastdirecties bij orkesten als het Los Angeles Philharmonic Orchestra, het Chicago Symphony Orchestra, de Münchner Philharmoniker, het WDR Symphonie-Orchester Köln, het Orchestre National de France, de Oslo Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest en het London Philharmonic Orchestra. Momenteel is hij chef-dirigent van de New York Philharmonic.

Lees verder
Nicholas Angelich

Nicholas Angelich

Instrument
piano

De Amerikaan Nicholas Angelich gaf zijn eerste concert op zevenjarige leeftijd met Mozarts Pianoconcerto KV 467. Als dertienjarige trok hij naar het conservatorium van Parijs, waar hij met Aldo Ciccolini, Yvonne Loriod, Michel Béroff en Marie-Françoise Bucquet studeerde. Dankzij zijn uitgebreide repertoirekennis en unieke vertolkingen is hij als solist en als kamermusicus een wereldwijd gegeerd muzikant. Angelich won diverse prijzen in internationale wedstrijden en sleepte in 2013 een Victoire in de wacht voor ‘Soliste instrumental de l’année’.

Lees verder