Vlaamse klasse met Benoit en Ryelandt - Geannuleerd

Dag
Donderdag 12.11.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
De Elzenkoning: ouverture
Symfonisch gedicht voor fluit en orkest, opus 43a
Symfonie nr. 3 in e, opus 47
Price range
Vanaf €18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Peter Benoits toverachtige ouverture uit De Elzenkoning rolt de loper uit voor zijn al even magische Symfonisch gedicht voor fluit en orkest, een prachtige bijdrage aan het solorepertoire voor fluit, met Aldo Baerten van Antwerp Symphony als solist. Daarna vieren we de 150e verjaardag van Joseph Ryelandt met een uitvoering van zijn heerlijk Brahmsiaanse Derde symfonie. Verras jezelf met symfonische pracht uit eigen land en mis dit unieke concert niet.

---

Update 28.10.2020
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Vlaamse overheid op dinsdag 27 oktober extra maatregelen aangekondigd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt alle geplande concerten en activiteiten tot en met 22 november te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Update 01.10.2020
Onder de huidige omstandigheden is een uitvoering van De Oorlog, een monumentaal werk waarvoor maar liefst drie koren, een kinderkoor, solisten en een groot orkest nodig zijn, niet mogelijk dit seizoen. Daarom voorziet Antwerp Symphony voor dit seizoen een alternatief programma dat twee van de belangrijkste Vlaamse componisten, Benoit en Ryelandt, eer aandoet.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Met dank aan het Studiecentrum voor Vlaamse muziek vzw voor het bezorgen van de partituren en het orkestmateriaal.

Bio's

Jac van Steen

Functie
Gastdirigent

Jac van Steen studeerde orkest- en koordirectie aan het Brabants Conservatorium. Sinds zijn deelname aan het BBC Conductors Seminar in 1985, heeft zijn loopbaan een grote vlucht genomen en is hij op vele podia te gast, zowel in Nederland als bij de beste orkesten in Engeland, Duitsland en Zwitserland. Sindsdien bekleedde hij vaste posities als Chefdirigent en Muzikaal directeur bij het Nationaal Ballet, de orkesten van Bochum en Neurenberg, de Staatskapelle Weimar, de Opera en het Philharmonisch Orkest van Dortmund en het Musikkollegium in Winterthur.

Lees verder

Aldo Baerten

Instrument
fluit

Aldo Baerten is fluitsolo bij het Antwerp Symphony Orchestra. Daarnaast is hij docent aan het conservatorium van Antwerpen en de Hogeschool der Kunsten in Utrecht,en geeft hij meestercursussen op vier continenten, o.a. aan de Royal Academy in Londen. Als Powell Fulte Artist concerteerde hij als solist met gerenommeerde orkesten en is hij een graag geziene gast op festivals in Europa, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten.

Lees verder