Voorprogramma openluchtconcert: Re-Mix Orchestra

Dag
Zondag 01.09.2019 - 18:00

Sint-Jansplein

Straat
St Jansplein
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Gratis

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Gustav Mahler zei het al: ‘traditie is niet het vereren van de assen, wel het brandend houden van de vlam’. Elk jaar verwelkomen we bij het Re-Mix Orchestra een nieuwe ploeg jonge muzikanten, dus dat zit wel goed. Onder leiding van Londenaar Paul Griffiths en samen met enkele muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra warmen ze het Sint-Jansplein op tijdens ons openluchtconcert, met de wereldpremière van hun eigen compositie. Special guest van deze editie is violist Tcha Limberger, een van de meest geliefde en gerespecteerde gipsymuzikanten. 

Gratis! Reservatie is niet nodig. Er zijn 3000 zitplaatsen voorzien.

 

Bio's

Paul Griffiths

Functie
Gastdirigent

Paul Griffiths wordt internationaal geroemd om zijn werkwijze op het gebied van muziekeducatie. Zijn roots liggen in jazz, rock en funk, maar hij heeft een unieke artistieke stem en manier van werken ontwikkeld die muzikale, sociale en culturele barrières overstijgt. Griffiths is docent aan de Guildhall School of Music and Drama en begeleidt reeds vele jaren de Re-Mix-projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Re-Mix Orchestra

Instrument
ensemble

Het recept is eenvoudig: samen met een verrassende mix van instrumenten vormt nieuw, jong muziektalent een heuse orkestband. Ze zetten in no time een gewaagde improvisatie op poten. De Londense allround muzikant Paul Griffiths en enkele muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra leiden het jonge muzikale geweld in goede banen.

Lees verder

Tcha Limberger

Instrument
viool

Sinds hij voor het eerste een gitaar in handen nam, is componist, zanger en multi-instrumentalist Tcha Limberger een van de weinige musici van wereldklasse die geaccepteerd en gerespecteerd wordt in een muziekstijl die cultureel gezien niet eigen is. Zijn optredens op het internationale podium van zijn Transsylvanische Kalotaszeg Trio en Budapest Gypsy Orchestra, en zijn opvoedende benadering van het lesgeven in bijna vergeten traditionele muziek heeft hem tot een van de meest prominente en 'belangrijke figuren in de volksmuziek van het Karpatenbekken' gemaakt.

Lees verder

Clara De Decker

Instrument
presentatie

Clara De Decker is radiopresentatrice van het ochtendprogramma Espresso op Klara en vliegende reporter voor Canvas tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd.

Lees verder