Voorprogramma openluchtconcert: Re-Mix Orchestra

Dag
zondag 06.09.2020 - 17:00

Sint-Jansplein

Straat
St Jansplein
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Gratis

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Of het nu volleerde musici zijn of enthousiaste beginnelingen: in alweer een nieuwe uitgave van het Re-Mix Orchestra is iedereen welkom! Ook dit seizoen bezet een spiksplinternieuw ensemble het gigantische podium op het Sint-Jansplein om hun opzwepende creaties op het publiek los te laten. Onder leiding van Paul Griffiths en samen met enkele musici van het Antwerp Symphony Orchestra brengt het Re-Mix Orchestra deze editie een programma met multitalent N’Faly Kouyaté: een duik in het onbekende, maar verwacht je alvast aan funky afrobeats.

Gratis! Reservatie is niet nodig.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Paul Griffiths

Functie
Gastdirigent

Paul Griffiths wordt internationaal geroemd om zijn werkwijze op het gebied van muziekeducatie. Zijn roots liggen in jazz, rock en funk, maar hij heeft een unieke artistieke stem en manier van werken ontwikkeld die muzikale, sociale en culturele barrières overstijgt. Griffiths is docent aan de Guildhall School of Music and Drama en begeleidt reeds vele jaren de Re-Mix-projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Re-Mix Orchestra

Instrument
ensemble

Het recept is eenvoudig: samen met een verrassende mix van instrumenten vormt nieuw, jong muziektalent een heuse orkestband. Ze zetten in no time een gewaagde improvisatie op poten. De Londense allround muzikant Paul Griffiths en enkele muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra leiden het jonge muzikale geweld in goede banen.

Lees verder