Wereldcreatie van Annelies Van Parys

Dag
Zaterdag 28.05.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Divertimento
Pianoconcerto (wereldcreatie)
Sinfonia
Price range
Vanaf €14
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Opdrachten van onder meer de Staatsoper Unter den Linden en het Concertgebouworkest Amsterdam, lovende recensies tot in de Financial Times en bekroningen allerhande: Annelies Van Parys is een van de belangrijkste Belgische componisten van het moment. In opdracht van Antwerp Symphony componeerde ze een nieuw pianoconcerto voor meesterpianist en laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 1991 Jan Michiels. Naast deze unieke wereldcreatie prijkt de baanbrekende Sinfonia van Luciano Berio op de affiche. Samen met het vocaal ensemble HYOID vertolkt de graag geziene gastdirigent Martyn Brabbins deze waanzinnige, muzikale collage die barst van quotes uit werk van onder anderen Mahler, Ravel, Debussy en Beethoven. Wees erbij op deze niet te missen gebeurtenis.

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins

Functie
Gastdirigent

Martyn Brabbins is een van de toonaangevende en meest veelzijdige Britse dirigenten van zijn generatie en was tot 2015 eerste gastdirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hij stond voor orkesten als het London Symphony Orchestra en La Scala Milaan en is een favoriet op de BBC Proms. Brabbins is muziekdirecteur English National Opera, gastdocent aan het Koninklijk Schots Conservatorium en artistiek adviseur van de Huddersfield Choral Society.

Lees verder

Jan Michiels

Instrument
piano

Jan Michiels treedt regelmatig op als solist of in kamermuziekverband in diverse muziekcentra in Europa en Azië, met dirigenten als Peter Eötvös, Heinz Holliger en Yannick Nézet-Séguin, maar ook met dansproducties van Anna Teresa De Keersmaeker, Vincent Dunoyer en Sen Hea Ha. Zijn repertoire reikt van Bach tot vandaag.

Lees verder

HYOID

Instrument
ensemble

HYOID is een in Brussel gevestigde groep van klassiek geschoolde vocale solisten, gespecialiseerd in nieuwe muziek en transdisciplinaire uitvoering. HYOID (/ˈhaɪɔɪd/) ontleent zijn naam aan het U-vormige tongbeen, een bot dat helpt bij de dictie en de tongbeweging, het enige vrij zwevende bot in het menselijk lichaam.

Lees verder