Werner Van Mechelen

De veelzijdige bas-bariton Werner Van Mechelen wordt warm geprezen voor zijn uitvoeringen in de opera, op het concertpodium en in de recitalzaal. Hij studeerde aan het Lemmensinstituut met Roland Bufkens en nam deel aan masterclasses met Dietrich Fischer-Dieskau, Elisabeth Schwarzkopf, Robert Holl, Mitsuko Shirai, Hartmut Höll en Malcolm King. Hij stond onder andere op de podia van de Munt, Opéra du Rhin in Straatsburg, de Staatsoper Hamburg, de Deutsche Oper Berlin en de Opéra Monte-Carlo.

Het lyrisch repertoire van Van Mechelen gaat terug tot de barok en Mozarts opera’s en concentreert zich op de werken van Wagner en Strauss. Wat Wagner betreft, zong hij rollen in Tannhäuser, Die Meistersinger von Nürnberg, Parsifal, Tristan und Isolde en de Ringcyclus. Van Strauss zong hij in opera’s als Der Rosenkavalier, Ariadne auf Naxos, Salome en Arabella. Daarnaast vormen de opera’s van Verdi, Puccini en Berg en diverse wereldpremières een belangrijke aanvulling op de repertoirelijst van Werner.

Van Mechelens concertrepertoire strekt zich eveneens uit van de barok tot de eenentwintigste eeuw met werken als Bachs Johannespassie, Brahms’ Requiem en de liedcycli en symfonieën van Mahler. Voor de liedcycli van Schubert, Schumann en Brahms kan hij rekenen op de medewerking van de pianisten Eric Schneider, Lucas Blondeel en Jozef De Beenhouwer. 

Werner Van Mechelen won prijzen in de Koningin Elisabethwedstrijd, de International Vocalists Competiton in ‘s-Hertogenbosch, de International Singing Competition in Toulouse, de Viñas International Singing Contest in Barcelona en de Cardiff Singer of the World Competition.

www.wernervanmechelen.eu

 

Werner Van Mechelen