Whisky on Stage

Dag
vrijdag 22.11.2019 - 20:00

deSingel

Straat
Desguinlei 25
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Black Rock Unfolding, Cardhu, Bowmore String Quartet nr. 2, Knockando, OBAN
Price range
Vanaf €25

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Ook de ‘whisky’-kamermuziekwerken ontbreken niet. ChampdAction, HERMESensemble en I SOLISTI bundelen de krachten om Black Rock Unfolding, Cardhu, Knockando, Bowmore String Quartet en OBAN uit te voeren in deSingel. Elk met een unieke klank, eigen aan de smaak van de whisky waar het de titel aan ontleent.

Bio's

Ed Spanjaard

Functie
Gastdirigent

Ed Spanjaard studeerde piano en orkestdirectie in Amsterdam en Londen. Hij begon zijn loopbaan als repetitor bij het Royal Opera House, Covent Garden en de Wagner-Festpiele in Bayreuth, waar zijn grote liefde voor opera is ontstaan. Hij dirigeerde vele nieuwe producties, zoals Cosi fan tutte (met het Orkest van de Achttiende Eeuw), Der Ring des Nibelungen (Nationale Reisopera), Pelléas et Mélisande (Lyon) en verschillende kameropera’s van Guo Wenjing (Holland Festival, Parijs, Frankfurt).

Lees verder

ChampdAction

Instrument
Elektronica

ChampdAction, oorspronkelijk opgericht in 1988 als hedendaags muziekensemble door componist Serge Verstockt, is vandaag een interdisciplinair ontwikkelings- en productieplatform voor makers dat resideert in ChampdAction.Studio in deSingel in Antwerpen.

Lees verder

HERMESensemble

HERMESensemble (Antwerpen, BE) opereert in de grensgebieden van hedendaagse muziek en kunst. De kernmusici van het collectief creëren eigentijdse artistieke verhalen in nauwe samenwerking met gastkunstenaars en een divers publiek.

Lees verder

I SOLISTI

Vernieuwend, veelzijdig, verrassend. I SOLISTI geeft klassieke muziek een creatieve twist. Wat 30 jaar geleden begon als een traditioneel blazersoctet groeide onder de bezielende leiding van artistiek directeur en founding father Francis Pollet uit tot een all round muziekensemble met international erkenning. Kansen geven aan jonge talentvolle artiesten en avontuurlijke projecten rond opera en muziektheater vormen een constante in de werking van het ensemble.

Lees verder