Youth Orchestra Flanders

Dag
vrijdag 30.08.2019 - 20:00

deSingel

Straat
Desguinlei 25
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Celloconcerto in e, opus 85
Blue Cathedral
Daphnis et Chloé (suite nr. 2)
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Youth Orchestra Flanders is een nieuw symfonisch jongerenorkest dat werd opgestart in partnerschap met Brussels Philharmonic, het Antwerp Symphony Orchestra en het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen, drie van de grote Vlaamse Kunstinstellingen. Met steun van de Vlaamse overheid biedt Youth Orchestra Flanders de aanstormende generatie jonge talenten (15-26 jaar) een vliegende start in het professionele orkest-circuit. Het orkest werkt projectmatig en heeft een samenwerking met de Vlaamse concertzalen en conservatoria. Onder leiding van Stéphane Denève brengt het YOF o.a. het Celloconcerto van Elgar.

 

Bio's

Stéphane Denève

Functie
Gastdirigent

Stéphane Denève is muziekdirecteur van het Brussels Philharmonic Orchestra, hoofd gastdirigent van het Philadelphia Orchestra en directeur van het Centre for Future Orchestral Repertoire (CffOR). Vanaf het seizoen 19/20 wordt hij Muziekdirecteur van de St Louis Symphony. Daarvoor was hij chef-dirigent van het Stuttgart Radio Symphony Orchestra (SWR) en muziekdirecteur van het Royal Scottish National Orchestra.

Lees verder

Camille Thomas

Instrument
cello

Genomineerd als nieuwkomer van het jaar 2014 door de Frans-Grammys 'Les Victoires de la Musique', werd de Frans-Belgische celliste Camille Thomas gekozen door Musiq'3 - RTBF om België te vertegenwoordigen op de European Broadcasting Union Competition, waar ze de 1e prijs kreeg en uitgeroepen werd tot "Nieuw Talent van het Jaar 2014". In 2017 kreeg ze een ECHO Klassik Preis en tekende ze als exclusief artieste bij Deutsche Grammophon International en werd ze de eerste celliste in 40 jaar bij het prestigieuze gele label.

Lees verder