Youth Orchestra Flanders

Dag
zondag 29.03.2020 - 16:00

Concertgebouw Brugge

Straat
't Zand 34
Postcode
8000
Woonplaats
Brugge
This Midnight Hour
Vioolconcerto nr. 1 in g, opus 26
Symfonie nr. 8 in G, opus 88
Price range
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Youth Orchestra Flanders is een nieuw symfonisch jongerenorkest dat werd opgestart in partnerschap met Brussels Philharmonic, het Antwerp Symphony Orchestra en het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen, drie van de grote Vlaamse Kunstinstellingen. Met steun van de Vlaamse overheid biedt Youth Orchestra Flanders de aanstormende generatie jonge talenten (15-26 jaar) een vliegende start in het professionele orkest-circuit. Het orkest werkt projectmatig en heeft een samenwerking met de Vlaamse concertzalen en conservatoria. Onder leiding van Elim Chan brengt het YOF o.a. de Achtste symfonie van Dvořák.

Update 12.03.2020
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Uit solidariteit en burgerzin worden al onze concerten en activiteiten geschrapt vanaf vandaag (12 maart) tot en met maandag 13 april. De betroffen ticketkopers voor concerten op een andere locatie (bv. Concertgebouw in Brugge of Groenzaal in Gent) raden we aan om de communicatie vanuit het betrokken cultuurhuis af te wachten.

Meer informatie >>>

 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder