Zeg maar Elim

Dinsdag 17 september 2019, 11:49

Op vrijdag 4 oktober 2019 verwelkomt het Antwerp Symphony Orchestra zijn nieuwe chef-dirigent Elim Chan tijdens haar officiële inauguratieconcert in de Koningin Elisabethzaal. Elim dirigeert die avond Icarus van Auerbach, het Eerste vioolconcerto van Bruch met violiste Vilde Frang en Le Sacre du Printemps van Stravinski, meteen een ambitieus programma voor de opvolgster van Jaap van Zweden en Edo de Waart. De komende drie jaar is Elim chef-dirigent van Antwerp Symphony en bepaalt ze over here mee de koers van het orkest.

Voor elk symfonisch orkest betekent de komst van een nieuwe chef-dirigent de start van een nieuw hoofdstuk. Uitzonderlijk muzikaal talent, torenhoge ambitie en inspirerende leiderschapskwaliteiten zijn onontbeerlijke eigenschappen die Antwerp Symphony verenigd zag in Elim Chan. 

Wie aanwezig was bij haar eerdere concerten met ons orkest, kon het al zien en horen: ondanks haar jonge leeftijd beklijft Chan in een breed repertoire met een sterke visie, onwankelbare overtuiging en technisch meesterschap. Die kwaliteiten worden bevestigd door de schare topsolisten die graag op de uitnodiging van Elim ingingen om haar eerste seizoen bij Antwerp Symphony mee op te luisteren. 

In ons online magazine lees je een interview met onze nieuwe chef >>>

Bekijk alle concerten onder leiding van Elim Chan in seizoen 2019-2020 >>>