Zuiderse klanken in Gent

Dag
Zaterdag 03.09.2022 - 20:00

Muziekcentrum De Bijloke

Straat
Bijlokekaai 7
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Swingende jazz riffs, zuiderse ritmes en nu en dan een golf van wondermooie lyriek: dat mag je verwachten tijdens dit sfeervolle concert van het Antwerp Symphony Orchestra. Liesbeth Devos, een van de mooiste stemmen van Vlaanderen, en dirigent Jaume Santonja kiezen de grootste hits uit het œuvre van Gershwin, Bernstein en Puccini om de zomer gepast af te sluiten.

Muziek van o.a. Gershwin, Bernstein en Puccini

 

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

Bio's

Jaume Santonja

Functie
Gastdirigent

Jaume Santonja is dirigent van het Euskadiko Orkestra/Basque National Orchestra en is een graag geziene gastdirigent bij de belangrijkste orkesten in zijn geboorteland Spanje. Hij was assistent-dirigent van het gerenommeerde City of Birmingham Symphony Orchestra en stond o.a. voor het National Orchestra of Wales, het Antwerp Symphony Orchestra en het Phion Orkest.

Lees verder
Liesbeth Devos

Liesbeth Devos

Instrument
sopraan

De Belgische sopraan Liesbeth Devos is een stilistische duizendpoot. Na haar opleiding als hoboïste, studeerde ze af voor zang aan het Conservatorium van Antwerpen bij Stephanie Friede. Ze won de eerste prijs op het Kurt-Leimer Wettbewerb (Zürich), was finaliste van het Liedwettbewerb des Bayerischen Rundfunks (Bayreuth) en finaliste van de Wigmore Hall/Indipendent Opera Voice Fellowship.

Lees verder