Annelien Van Wauwe speelt Copland

Dag
Vrijdag 11.05.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Klarinetconcerto
Symfonie nr. 5
Price range
Tickets vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Authentiek Amerikaans
Annelien Van Wauwe zet de tanden in het riet voor Coplands prachtige Klarinetconcerto, dat opent als een tedere afscheidsgroet en eindigt met jazzy feestgedruis. Edo de Waart koppelt Coplands archetypisch Amerikaanse sound aan de Vijfde symfonie waarin Gustav Mahler een fenomenale orkestrit van tragedie naar triomf beschrijft in vijf bewegingen. De nieuwe wereld en het oude Europa samengepakt in één concert.

Met gratis inleiding om 19:15 door Piet De Volder

Omwille van een oorontsteking ziet solist Martin Fröst zich genoodzaakt zijn concert met het Antwerp Symphony Orchestra af te zeggen. Hij wordt vervangen door topklarinettiste Annelien Van Wauwe. Het programma van het concert blijft ongewijzigd (update: 08.05.2018). 

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. In seizoen 2019-2020 startte hij als Principal Guest Conductor bij het San Diego Symphony Orchestra. Tegen het einde van het seizoen van 2019 stopt als muziekdirecteur bij het New Zealand Symphony Orchestra, waar hij nog wel Conductor Laureate zal zijn. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra.

Lees verder

Annelien Van Wauwe

Instrument
klarinet

De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe is op weg om een van de boeiendste en origineelste van haar generatie te worden. Met haar expressieve, lyrische en intense uitvoeringen weet ze haar publiek te betoveren.

Lees verder