Nieuwjaarsconcert

Dag
Zondag 07.01.2018 - 15:00

Cultuurcentrum Hasselt

Straat
Kunstlaan 5
Postcode
3500
Woonplaats
Hasselt
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Hoe zou het de wals vergaan zijn, mocht Johann Strauss er niet geweest zijn? De koning van de driekwartsmaat heeft deze dans tot een van de meest prestigieuze uit de muziekgeschiedenis gemaakt. Philippe Herreweghe neemt u mee naar het Wenen van weleer, toen de Donau nog schoon en blauw was en champagnekurken feestelijk de lucht in schoten. Kom dat horen, want zijn historisch geïnformeerde lezing van Strauss’ meest fijnzinnige orkestwalsen laat zich niet samenvatten in een-twee-drie. Ditmaal met de nachtegalenstem van Kelly God als geschenkverpakking.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Kelly God

Instrument
zang

Kelly God studeerde solozang en opera bij Mya Besselink aan het Conservatorium van Maastricht. Zij behaalde in 1999 haar diploma Uitvoerend Musicus ‘summa cum laude’, in 2001 ‘met onderscheiding’ het einddiploma Solozang en voltooide ‘summa cum laude’ de Muziekdramatische Opleiding.

Lees verder