Wisselende temperamenten

Dag
Vrijdag 09.03.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Les préludes
Pianoconcerto nr. 4 in G, opus 58
Symfonie nr. 2, opus 16, 'De vier temperamenten'
Price range
Tickets vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wisselende temperamenten
Radu Lupu is een van de grootste pianisten aller tijden en elke kans om hem live aan het werk te zien, mag niet gemist worden. Zeker niet wanneer hij zich buigt over de poëtische virtuositeit van Beethoven. De flamboyante dirigent Giancarlo Andretta stelde een rijkgeschakeerd programma samen rond contrasterende stemmingswisselingen, levenshoudingen en temperamenten. Liszt levert zijn meest aanstekelijke symfonisch gedicht, Nielsen doet u opschuiven naar het puntje van uw stoel met een spectaculaire symfonie. Niet te missen.

Omwille van gezondheidsredenen ziet solist Radu Lupu zich genoodzaakt zijn concerten met het Antwerp Symphony Orchestra af te zeggen. Hij wordt vervangen door toppianist Steven Osborne, die eerder al met het orkest concerteerde. Het programma van het concert blijft ongewijzigd (update: 08.03.2018).

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

Giancarlo Andretta

Giancarlo Andretta

Functie
Gastdirigent

Giancarlo Andretta is een ervaren operadirigent en was van 2010 tot 2013 hoofddirigent aan het Gothenburg Opera House. Van 2003 tot 2012 was hij chef-dirigent van het Aarhus Symphony Orchestra en van 2001 tot 2010 was hij eerste gastdirigent aan het Royal Opera House in Kopenhagen. Momenteel is hij eerste gastdirigent van het Granada Symphony Orchestra. Hij trad als gastdirigent ook aan in de belangrijkste concertzalen en operahuizen in Europa.

Lees verder

Radu Lupu

Instrument
piano

Radu Lupu concerteerde met de grootste orkesten ter wereld zoals de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest en de voornaamste Londense en Amerikaanse orkesten en werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Herbert von Karajan en Riccardo Muti. Lupu trad op tijdens de festivals van Salzburg en Luzern en maakte opnames voor Decca met o.a. pianoconcerto’s van Beethoven, Brahms, Grieg en Schumann.

Lees verder