Holliger dirigeert Holliger

Dag
Vrijdag 27.10.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Symfonie nr. 8 in b, D 759, 'Unvollendete'
Dämmerlicht (vijf haiku's voor sopraan en orkest)
Siebengesang
La valse (poème choréographique)
Price range
Tickets vanaf €10

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Eind oktober rolt het Antwerp Symphony Orchestra de rode loper uit voor Heinz Holliger. De legendarische hoboïst die zichzelf heruitvond als componist, is sinds enige tijd ook als dirigent actief. Voor het Antwerp Symphony Orchestra zet hij twee van zijn lievelingswerken op het programma: Schuberts mooie Onvoltooide symfonie en de autodestructieve walspastiche van Ravel. Tussendoor stelt hij ook zijn eigen werk voor: het enigmatische Siebengesang voor hobo, stemmen en orkest en de haiku-cyclus Dämmerlicht.

Bio's

Heinz Holliger

Functie
Gastdirigent

Heinz Holliger is een Zwitsers hoboïst, fluitist, componist en dirigent. Hij onderscheidt zich van andere hoboïsten door zijn enorme virtuositeit. Zijn spel verraadt dat hij in de Franse hobo-traditie werd opgeleid. Naarmate hij ouder werd schroefde hij zijn hobo-activiteit terug ten voordele van zijn inzet als componist en dirigent. Eén van de resultaten daarvan is de Scardanelli-Zyklus die hij componeerde tussen 1975 en 1991 op gedichten van Friedrich Hölderlin (voor solo-fluit, klein orkest en gemengd koor). Andere werken zijn zijn Gesänge der Frühe en Partita.

Lees verder
Piet Van Bockstal

Piet Van Bockstal

Instrument
hobo

Piet Van Bockstal studeerde hobo bij Paul Dombrecht aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en vervolmaakte zijn studies bij Hansjörg Schellenberger (Berliner Philharmoniker) en John Anderson (Philharmonia Orchestra). Sinds 1985 is hij eerste hobo solo van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Sarah Maria Sun

Instrument
sopraan

Sarah Maria Sun studeerde in Keulen en Stuttgart en vervolmaakte zich bij Darinka Segota en Tanja Ariane Baumgartner. Sun brengt voornamelijk repertoire uit de 16e tot de 21e eeuw en specialiseert zich in hedendaagse muziek. Ze concerteerde met dirigenten als Sir Simon Rattle, Kent Nagano, Peter Rundel, Thomas Hengelbrock, Susanna Mälkki en Christoph Spering, en orkesten als de Berliner Philharmoniker en het Gewandhausorchester Leipzig.

Lees verder

Cappella Amsterdam

Instrument
koor

Cappella Amsterdam werd in 1970 opgericht en wordt sinds 1990 geleid door Daniel Reuss. Onder zijn leiding ontwikkelde het koor zich van een semiprofessioneel ensemble tot een professioneel kamerkoor van internationale faam. Ook repertoire en expertise groeiden en reiken nu van stokoude tot gloednieuwe muziek. Cappella Amsterdam geeft regelmatig compositieopdrachten en brengt veel composities van Nederlandse en buitenlandse componisten in (Nederlandse) première.

Lees verder