Internationale orkestreeks: Cincinnati Symphony Orchestra

Dag
Dinsdag 05.09.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
On the waterfront (suite)
An American in Paris
Symfonie nr. 9 in e, opus 95, 'Uit de nieuwe wereld'
Price range
Tickets vanaf €25

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Met acht Oscars prijkt ‘On the Waterfront’ nog steeds trots op de achtste plaats in de top 100 van het prestigieuze Amerikaanse Nationale Filminstituut. De volledige soundtrack werd een jaar later in een zesdelige suite gegoten en wordt nog steeds gezien als een van de monumenten van de Amerikaanse klassieke muziek. Nog meer kleurrijke filmmuziek met de jazzy kaskraker ‘An American in Paris’. U hoort Gershwins eigen indrukken als toerist in de lichtstad. We blijven in de Verenigde Staten met het meesterwerk van de ‘tijdelijke Amerikaanse immigrant’ Antonín Dvořák. Hij brengt in zijn Negende Symfonie ‘De Nieuwe Wereld’ een symbolische ode aan zijn nieuwe woonplaats.

Voor dit op en top Amerikaanse programma halen we met Cincinnati Symphony Orchestra en zijn Franse chef-dirigent Louis Langrée een gedroomde formatie met rijke traditie naar Antwerpen. All American with a French touch of class!

Bio's

Louis Langrée

Functie
Gastdirigent

De Franse dirigent Louis Langrée is sinds 2002 muziekdirecteur van het Mostly Mozart Festival in het Lincoln Center in New York en sinds seizoen 2013-2014 van het Cincinnati Symphony Orchestra.

Lees verder