Openingsconcert Elisabethzaal: Spektakelmuziek van Mahler

Dag
Vrijdag 02.12.2016 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Symfonie nr. 2 in c, 'Auferstehung'
Price range
€30 - €50

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Dood en heropstanding: het zijn bepaald niet onze dagelijkse besognes, maar voor Gustav Mahler vormden ze een levenslang vraagstuk. Ook in zijn verpletterende Tweede symfonie mijmerde hij tachtig minuten lang over de B-kant van het bestaan. Mahler vat de draaikolk des levens in een mix van weemoedige tragiek en heroïsche bravoure. Edo de Waart test alle akoestische uitersten van de nieuwe Elisabethzaal uit en staat garant voor een vertolking die aan de ribben kleeft. Spektakelmuziek met een geweten.

*Aangepaste kortingsvoorwaarden van toepassing voor dit concert.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. In seizoen 2019-2020 startte hij als Principal Guest Conductor bij het San Diego Symphony Orchestra. Tegen het einde van het seizoen van 2019 stopt als muziekdirecteur bij het New Zealand Symphony Orchestra, waar hij nog wel Conductor Laureate zal zijn. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra.

Lees verder
Groot Omroepkoor

Groot Omroepkoor

Instrument
koor

Het Groot Omroepkoor bestaat uit 74 professionele zangers met een repertoire van renaissance tot nu. Daarnaast neemt het koor regelmatig deel aan bijzondere producties en werkt het enkele keren per seizoen samen met andere orkesten.

Lees verder
Erin Wall

Erin Wall

Instrument
sopraan

De Canadese Erin Wall is wereldwijd gegeerd als sopraan en zingt dan ook met diverse toporkesten onder dirigenten als Bernard Haitink, Charles Dutoit, Christian Thielemann, Paavo Järvi, Christoph Eschenbach, Sir Andrew Davis en Andris Nelsons. Ze zong hoofdrollen in diverse opera’s voor operahuizen als de Metropolitan Opera, de Wiener Staatsoper, de Bayerische Staatsoper en het Teatro alla Scala. Op het concertpodium bouwde ze een stevige reputatie op als interpreet van de werken van Beethoven, Bruckner en Mahler.

Lees verder
Anna Larsson

Anna Larsson

Instrument
alt

Anna Larsson maakte in 1997 haar internationale debuut met de Berliner Philharmoniker onder Claudio Abbado en vertolkte sindsdien uiteenlopend repertoire met orkesten als het Chicago Symphony Orchestra, het Lucerne Festival Orchestra en de Wiener Philharmoniker. Daarnaast is Larsson een veelgevraagd zangeres aan operahuizen als de Bayerische Staatsoper en het Royal Opera House, Covent Garden. Ze werkte samen met legendarische dirigenten als Daniel Barenboim, Zubin Mehta en Simon Rattle.

Lees verder