Piano en slagwerk in dialoog

Dag
Zondag 05.03.2017 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Goldbergvariaties (selectie)
Sonate voor 2 piano's en slagwerk
Price range
€16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Dat de piano eigenlijk een slagwerkinstrument is, weten we dankzij Béla Bartók. De Hongaarse modernist schreef met zijn opwindende Sonate voor toetsen en slagwerk een meesterwerk vol epileptische ritmes en metaalachtig sounds. Om het spervuur aan tikken, slagen en klappen op te vangen, trakteren de slagwerkers van het Antwerp Symphony Orchestra op een eigengereide percussieversie van Bachs magistrale Goldbergvariaties.

Bio's

Jaume Santonja

Instrument
slagwerk

Jaume-Blai Santonja Espinos studeerde percussie aan de ESMuC in Barcelona en aan het conservatorium van Amsterdam. In 2007 speelde hij in het UBS Verbier Festival Orchestra, waarmee hij op concerttournee ging doorheen de Verenigde Staten en Europa. Sinds 2009 speelt hij in het Verbier Festival Chamber Orchestra. Verder speelde hij mee in orkesten als het Gustav Mahler Jugendorchester, het Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, de Radio Kamer Filharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Als orkestlid werkte hij met dirigenten als Mariss Jansons, Yannick Nézet-Séguin, James Levine, Esa-Pekka Salonen, Zubin Metha, Valery Gergiev, Antonio Pappano en anderen. Hij was lid van het Daisen-in Duo en vormt samen met Manuel Martinez Navarro het AKT-TÈK Percussion Duo Project. Sinds 2011 is hij eerste solist slagwerk van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Clara De Decker

Instrument
presentatie

Clara De Decker is radiopresentatrice van het ochtendprogramma Espresso op Klara en vliegende reporter voor Canvas tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd.

Lees verder